γράφει ο Γιώργος Θεοχαρίδης

Η ομάδα Μπάσκετ του Αίαντα Αμυνταίου, μετά απο 7 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Α Κατηγορία της ΕΚΑΣΔΥΜ, υποβιβάστηκε στη Β κατηγορία, όπου θα αγωνίζεται την προσεχή αγωνιστική περίοδο (2017-2018).
Το ρόστερ είναι πλήρως ανανεωμένο, καθώς δεν θα προφέρουν τις υπηρεσίες του στον σύλλογο, η πλειονότητα των τελειόφοιτων μαθητών και των φοιτητών που συγκροτούσαν το περσινό ρόστερ, εξαιτίας των πολλαπλών μαθησιακών - ακαδημαϊκών τους υποχρεώσεων.
Μάλιστα η διοίκηση προκειμένου να ισοσταθμίσει τις απώλειες, ενέταξε στο δυναμικό τους Τσιρνάρη Βαγγέλη απο τον Φοίνικα Πτολεμαίδος, Κραψιτη Ηλία απο τον Φιλαθλητικό Σπάρτης και Φωτιάδη Στέφανο, ο οποίος φέρει εμπειρίες απο τα εθνικά πρωταθλήματα αγωνιζόμενος στο παρελθόν την Φανέλα της Μακαμπι Θεσ/νίκης.
Απο την πλευρά του το διοικητικό σχήμα, ακολουθώντας την πεπατημένη των τελευταίων ετών, αυτή της εγκρατούς οικονομικής πολιτικής και της ανάδειξης ταλέντων απο τις υποδομές, αισιοδοξεί για την πορεία και την εξέλιξη όλων τμημάτων της.

Η β κατηγορία αποτελείται απο 2 ομίλους των 6 ομάδων, μετά το πέρας της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος προκρίνονται οι πρώτες 3 απο κάθε όμιλο στα πλέι-οφ ανόδου όπου μεταφέρουν τα αποτελέσματα των μεταξύ τους αναμετρήσεων. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στη 2 πρώτες θέσεις των πλει-οφ

Λάζαρος Φωτιάδης (προπονητής): Το πρωτάθλημα της Β κατηγορίας της ΕΚΑΣΔΥΜ, αναμένεται να είναι πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων, με 2-3 ομάδες μαζί και αυτή του Αίαντα, να ερίζουν για την επιστροφή τους στην Α κατηγορία και τις υπόλοιπες να συνιστούν επικίνδυνους αντιπάλους σε περίπτωση που τους υποτιμήσεις.
Στόχος της ομάδας μας, είναι να παίξει αξιόλογο και ανταγωνιστικό μπάσκετ, παντρεύοντας συνάμα το παλαιό με το νέο, με την άνοδο στην Α κατηγορία , να μην αποτελεί αυτοσκοπός.
Βέβαια πέρα από την ανδρική ομάδα, ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στα τμήματα υποδομών, εκεί καταφέραμε να συγκεντρώσουμε πληθώρα παικτών, συγκροτώντας ομάδες σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες (μίνι, πανπαίδες και παιδικό) πλην αυτή των εφήβων.
Ιδιαίτερα το παιδικό τμήμα, αποτελείται απο ένα πολύ καλό υλικό αθλητών, που δουλεύει μεθοδικά και επίπονα, με στόχο να προκριθεί στην τελική φάση της ΕΚΑΣΔΥΜ. Ο όμιλος στον οποίο έχει κληρωθεί η ομάδα, είναι μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, καθώς απαρτίζεται απο ισάξιες ομάδες. Γι΄ αυτό και είμαστε αισιόδοξοι.
Διαχρονικός στόχος του Αίαντα, είναι να αναδείξει τις επόμενες γενιές καλαθοσφαιριστών που θα συγκροτήσουν την ανδρική ομάδα, δουλεμένες και γαλουχημένες μέσα από τα τμήματα υποδομών, εκεί όπου τα παιδιά θα γνωρίσουν το άθλημα, θα διαπαιδαγωγηθούν , διαμορφώνοντας ολοκληρωμένες προσωπικότητες με αθλητική παιδεία.
Εδώ οφείλω να τονίσω, οτι στον 12ετή βίο του συλλόγου, είναι χαρά και υπερηφάνεια για μας, που ένας αθλητής μας, ο Θωμάς Κώττας, αγωνίζεται σε επαγγελματικό επίπεδο, φορώντας τη φανέλα του ΠΑΟΚ και του Ρεθύμνου, στο οποίο θα αγωνιστεί για δεύτερη σερί χρονιά. Όπως επίσης είμαστε χαρούμενοι, για ακόμα έναν συνδημότης τον Τάσο Τραινό, ο οποίος ξεκίνησε τα μπασκετικά του βήματα στο Αμύνταιο και μετά απο μια επιτυχημένη διαδρομή στις εθνικές κατηγορίες, αγωνίζεται τώρα εκτός συνόρων και συγκεκριμένα στο Ηνωμένο Βασίλειο με τα χρώματα της Μαντσεστερ Τζιάντς.

Βαγγέλης Τσιρνάρης (αθλητής): Απο τη στιγμή που οι άνθρωποι Αίαντα και κυρίως ο προπονητής μου, έδειξαν έμπρακτο ενδιαφέρον στο πρόσωπο μου, έκρινα σωστό να επιστρέψω και προσφέρω τις υπηρεσίες στην ομάδα με την οποία έκανα τα πρώτα μου βήματα στον χώρο.
Πέρυσι αγωνιζόμενος στο πρωτάθλημα Α κατηγορίας της ΕΚΑΣΔΥΜ, με την ομάδα του Φοίνικα Πτολεμαίδας, πραγματοποιήσαμε μια επιτυχημένη πορεία, τερματίζοντας στην 3η θέση και με την ευκαιρία ήθελα να τους ευχαριστώ για τη συνεργασία.
Στον Αίαντα το κλίμα είναι οικογενειακό, καθώς παίκτες και προπονητής είμαστε μια παρέα, αυτό όμως δεν σημαίνει οτι είμαστε απείθαρχοι, αντιθέτως είμαστε υπεύθυνοι και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, όπως ακριβώς πράττει και ο σύλλογος απέναντι μας.
Ο προπονητής του Αίαντα, αποτελεί τον κεντρικό πυλώνα του σχεδιασμού της εφετινής ομάδας και ουσιαστικά αποτέλεσε το κίνητρο , για να επανενταχτώ στις τάξεις της ανδρικής ομάδας.
Απο την πλευρά μου, απευθύνω κάλεσμα πρός τον φίλαθλο κόσμο της περιοχής να στηρίξουν την ομάδα και κυρίως μικρούς φίλους του αθλήματος, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μπάσκετ, που είναι φορέας παιδείας και ψυχαγωγίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΟΜΙΛΟΥ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΚΑΣΔΥΜ
Α ΓΥΡΟΣ
1η Αγ. ΑΣ ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΡΔΙΚΑΣ - ΑΙΑΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΑΠ     29/10  18:30
2η Αγ. ΑΙΑΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΑΠ - ΑΡΗΣ ΑΤΡΑΠΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑ
3η Αγ. ΑΣ.ΔΥΝΑΜΙΣ - ΑΙΑΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΑΠ
4η Αγ. ΑΜΥΝΤΑΣ ΣΚΟΠΙΑΣ ΠΑΣ - ΑΙΑΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΑΠ
5η Αγ. ΑΙΑΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΑΠ - ΚΟΖΑΝΗ 2006
Β ΓΥΡΟΣ
1η Αγ. ΑΙΑΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΑΠ - ΑΣ ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΡΔΙΚΑΣ
2η Αγ. ΑΡΗΣ ΑΤΡΑΠΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑ - ΑΙΑΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΑΠ
3η Αγ. ΑΙΑΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΑΠ - ΑΣ.ΔΥΝΑΜΙΣ
4η Αγ. ΑΙΑΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΑΠ - ΑΜΥΝΤΑΣ ΣΚΟΠΙΑΣ ΠΑΣ
5η Αγ. ΚΟΖΑΝΗ 2006 - ΑΙΑΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΑΠ
Β ΟΜΙΛΟΣ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΚΑΣΔΥΜ
1.
ΑΙΑΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΑΠ
2.
ΑΜΥΝΤΑΣ ΣΚΟΠΙΑΣ ΠΑΣ
3.
ΑΣ. ΔΥΝΑΜΙΣ
4.
ΑΣ. ΔΥΝΑΜΙΣ
5.
ΑΣ. ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΡΔΙΚΑΣ
6.
ΚΟΖΑΝΗ 2006
Η β κατηγορία αποτελείται απο 2 ομίλους των 6 ομάδων, μετά το πέρας της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος προκρίνονται οι πρώτες 3 απο κάθε όμιλο στα πλέι-οφ ανόδου όπου μεταφέρουν τα αποτελέσματα των μεταξύ τους αναμετρήσεων. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στη 2 πρώτες θέσεις των πλει-οφ

ΑΝΔΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΙΑΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ 2017-2018
No
Ονομ/Επων.
Χρονολογία Γεν.
Υψος
Θέση
1
Ζέγας Αναστάσιος
1992
1,81
P.G.
2
Κοσμίδης Αθανάσιος
2000
1,75
P.G.
3
Τσιρνάρης Βαγγέλης
1994
1,82
P.G.
4
Ηλιάδης Φώτης
1994
1.93
P.F.
5
Φωτιάδης Στέφανος
1980
1,98
P.F.
6
Λιάκος Γιώργιος
1992
1,92
P.F.
7
Μαρουφίδης Μιχαήλ
1999
1,89
S.F.
8
Σμιξιώτης Κων/νος
2000
1,92
S.F.
9
Μυλωνάς Γιώργος
1983
1,88
S.F.
10
Κραψίτης Ηλίας
1986
1,79
S.G.
11
Γαργάνης Κων/νος
1985
1,90
S.G.
12
Κοσμίδης Βαγγέλης
2002
1,91
S.G.
13
Καλεντζής Νίκος
2002
1,87
S.G.
14
Καπετανάκης Αριστείδης
2002
1,86
S.G.
15
Τζήγας Παντελής
1979
2,04
C
16
Καρναγγελίδης Δημήτρης
1989
1,96
C