Την προβολή των τοπικών προϊόντων, της παράδοσης και του πολιτισμού της Π.Ε. Φλώρινας είχε ως στόχο η εκδήλωση "Γευστικό Οδοιπορικό στη Φλώρινα" που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 13 Οκτωβρίου, στη Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία της Π.Ε. Φλώρινας με το Γ' Σώμα Στρατού.



Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε εκ μέρους τους Γ' Σ.Σ. ο Αντιστράτηγος κ. Δημήτριος Μπίκος ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας κ. Θόδωρος Καρυπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος & Μεταφορών Δ. Μακεδονίας κ. Κων/νος Γέρου, πολιτικοί, στρατιωτικοί και λοιποί φορείς της Δυτικής και της Κεντρικής Μακεδονίας και πλήθος κόσμου, καθώς η εκδήλωση ήταν ανοιχτή στο κοινό.

Όσοι παραβρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τοπικά παραδοσιακά φαγητά της ευρύτερης περιοχής της Φλώρινας, τα οποία ετοίμασαν για τον σκοπό αυτό οι μαθητές του Τμήματος Μαγειρικής της Σχολής Μαθητείας του ΟΑΕΔ Φλώρινας, αφήνοντας σε όλους τις καλύτερες γευστικές εντυπώσεις. Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους εκτέθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης χαρακτηριστικά προϊόντα της περιοχής μας, προσφορά τοπικών επιχειρήσεων, λαογραφικές συλλογές, έργα των φοιτητών του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, ενώ την εκδήλωση πλαισίωσαν επίσης καθηγητές του Ωδείου Φλώρινας, που διασκέδασαν το κοινό με σύγχρονες συνθέσεις κατάλληλες για την περίσταση, καθώς και το Σωματείο Παραδοσιακών Χορών "Λυγκηστές" Φλώρινας, που χόρεψε τοπικούς παραδοσιακούς χορούς της περιοχής μας.

Η Π.Ε. Φλώρινας ευχαριστεί θερμά για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση τους μαθητές και τους καθηγητές του τμήματος μαγειρικής της Σχολής Μαθητείας του ΟΑΕΔ Φλώρινας, τους καθηγητές του Ωδείου Φλώρινας, τους φοιτητές και τους καθηγητές του Τμήματος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών, τους χοροδιδάσκαλους και τους χορευτές του Σωματείου Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών "Λυγκηστές" καθώς και όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Ειδικότερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις παρακάτω επιχειρήσεις της Π.Ε. Φλώρινας για την ευγενική χορηγία των προϊόντων που εκτέθηκαν:

ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ
ΚΤΗΜΑ ΒΕΓΟΡΙΤΗΣ
ΚΤΗΜΑ ΠΑΝΤΟΥ
ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ
ΚΤΗΜΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
ΕΝ ΟΙΝΟ
ΑΦΟΙ ΝΑΟΥΜΙΔΗ
ΑΦΟΙ ΜΠΕΛΛΗ
TERRA GRECA
ΤΥΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΔΟΥΜΚΟΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ & ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΟΕ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΦΑΣΟΛΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ "Ο ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ"
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΞΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ
ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΔΙΝΑΚΗ
ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΒΈΙΚΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΒΈΙΚΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ & ΠΑΥΛΟΣ