κείμενο : Κώστας Τρύφων

Έτοιμος να σφραγίσει τον τίτλο του πρωταθλητή ο Φλωρινιώτης οδηγός αγώνων Τάσος Χατζηχρήστος στην κατηγορία FS/A (Formoula Sallon Atmosfaire) με το BMW M3 GT EVO2 των 360 ίππων.

O Τάσος μετά από μια επιτυχημένη αγωνιστική χρονιά χωρίς τεχνικά προβλήματα και χωρίς καμία εγκατάλειψη στην πίστα χάρη στην άψογη τεχνική υποστήριξη του Πολυχρονίδης Car Service και στην αμέριστη συμπαράσταση των μεγάλων χορηγών του (Μ.Ε.Τ.Ε Α.Ε,  
ΠΑΡΙΣΗ Α.Ε, 
ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ AUTO, 
Μαλάμας Νίκόλαος- Επιγραφές-εκτυπώσεις) θα κλείσει την αγωνιστική χρονιά με την καλύτερη θέση στην βαθμολογία του Κυπέλλου Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος, στην Ελασσόνα Θεσσαλίας.

Με την συμμετοχή του στην 2η Ανάβαση Ελασσόνας και εφόσον κατακτήσει την πρώτη θέση στέφεται και επίσημα πρωταθλητής στην κατηγορία της Formoula Sallon /A στο πρωτάθλημα Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος.
Ο αγώνας είναι ενταγμένος στο Ελληνικό Ημερολόγιο Αγώνων 2017 και προσμετρά βαθμολογικά στο Κύπελλο Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος. Τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της υποστήριξης του  Δήμου Ελασσόνας.

Η διαδρομή της ανάβασης είναι το τμήμα της Ε.Ο. Ελασσόνας-Κοζάνης και βρίσκεται δύο χιλιόμετρα από την Ελασσόνα με κατεύθυνση προς Κοζάνη. Το μήκος της διαδρομής είναι 3,8 χλμ.
Το ενδιαφέρον των αγωνιζόμενων και των θεατών για τον αγώνα είναι μεγάλο. Οι πρώτες ενδείξεις είναι πολύ θετικές και όλα δείχνουν ότι θα υπάρχει μεγάλος αριθμός συμμετοχών απ’ όλη την Ελλάδα που θα προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα στο κόσμο που θα ανέβει στο βουνό να παρακολουθήσει από κοντά τον αγώνα.

Διοργανωτής ο τοπικός σύλλογος Λέσχη Αυτοκινήτου - Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας.(Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) ο οποίος άφησε άριστες εντυπώσεις από την πρώτη διοργάνωση που είχε μεγάλη συμμετοχή αθλητών και κόσμου.



Το πρόγραμμα του αγώνα είναι :