Η αίτηση αφορά μόνιμους κατοίκους στα διοικητικά όρια των παρακάτω δήμων:

ΑΒΔΗΡΩΝ, ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ, ΑΡΡΙΑΝΩΝ, ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, ΙΑΣΜΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ - ΣΑΠΩΝ, ΜΕΤΣΟΒΟΥ, ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ, ΜΥΚΗΣ, ΞΑΝΘΗΣ, ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, ΠΑΓΓΑΙΟΥ, ΠΡΕΣΠΩΝ, ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ, ΣΟΥΛΙΟΥ, ΣΟΥΦΛΙΟΥ, ΤΟΠΕΙΡΟΥ, ΦΙΛΙΑΤΩΝ, ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΟΙΚΙΣΜΟΙ

ΠΡΙΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ στην ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ της ΑΙΤΗΣΗΣ
βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε σε ηλεκτρονική μορφή (.pdf, .png .jpeg .jpg) τα παρακάτω αντίγραφα:

  • Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας του προσώπου που θα εγγραφεί στον κατάλογο ως μόνιμος κάτοικος. 
  • Αντίγραφο πρόσφατου Εκκαθαριστικού Εφορίας. 
  • Άδεια κυκλοφορίας του οχήματος ή των οχημάτων για τα οποία ζητείται η διέλευση από τα διόδια ώς όχημα μόνιμου κατοίκου 
  • Για ΑΝΕΡΓΟΥΣ Κάρτα Ανεργίας σε ισχύ
  • Για ΑμΕΑ Δελτίο Στάθμευσης ΑμΑ
Τα συγκεκριμένα αρχεία θα πρέπει να τα μεταφορτώσετε στο δεύτερο βήμα υποβολής της Ηλεκτρονικής Αίτησης ώστε να είναι έγκυρη.
ΠΡΟΣΟΧΗ
ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΑΚΥΡΗ



 Αναρτήθηκε στο site του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών http://mimed.ggde.gr/rsdl/info.php η διαδικτυακή πλατφόρμα, όπου θα μπορούν οι άνεργοι και οι τοπικοί χρήστες να δηλώσουν τα στοιχεία τους, για να αποκτήσουν την κάρτα ελεύθερης διέλευσης στην Εγνατία Οδό» είπε ο κ. Αντωνούδης και εξήγησε ότι πρόκειται για απλή διαδικασία: «Θα εισάγουν τα στοιχεία και αφού αυτά πιστοποιηθούν, θα εγκρίνεται το αίτημα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων, ως τελικών δικαιούχων ελεύθερης διέλευσης».

Ο κ. Αντωνούδης αναφέρθηκε και στο σύστημα αναλογικών διοδίων, λέγοντας ότι «θα ξεκινήσουν να το εγκαθιστούν το δεύτερο εξάμηνο του 2018 και αναμένεται να λειτουργήσει στα τέλη του 2018».

Υπενθυμίζεται ότι η λειτουργία της συγκεκριμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας έρχεται σε εφαρμογή της απόφασης του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, για την ελεύθερη διέλευση συγκεκριμένων ομάδων πολιτών και αφορά τους μετωπικούς σταθμούς: Τύρια, Παμβώτιδα, Μαλακάσι, Μουσθένη, Ίασμος, Μέστη, Αρδάνιο και Ιεροπηγή και τους κατοίκους των Δήμων Αβδήρων, Αλεξανδρούπολης, Αρριανών, Διδυμότειχου, Ηγουμενίτσας, Ιάσμου, Κομοτηνής, Μαρώνειας-Σαπών, Μετσόβου, Μύκης, Ξάνθης, Ορεστιάδας, Παγγαίου, Σαμοθράκης, Σουλίου, Σουφλίου, Τοπείρου και Φιλιατών.

Οι μόνιμοι κάτοικοι των παραπάνω Δήμων, αλλά και οι άνεργοι και τα Άτομα με Αναπηρία θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά, ανάλογα με την κατηγορία που εμπίπτουν:

  • Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας του προσώπου που θα εγγράφεται στον κατάλογο ως μόνιμος κάτοικος
  • Αντίγραφο πρόσφατου Εκκαθαριστικού Εφορίας
  • Άδεια κυκλοφορίας του οχήματος ή των οχημάτων για τα οποία ζητείται η διέλευση από τα διόδια ως όχημα/τα μόνιμου κατοίκου
  • Κάρτα ανεργίας σε ισχύ για τους ανέργους
Σε ό,τι αφορά τα Άτομα με Αναπηρία τέλος, υποβάλλεται το δελτίο στάθμευσης ΑΜΑ, που χορηγείται από τις υπηρεσίες του τομέα μεταφορών και επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων.