Ούτε σε μία, ούτε σε δύο, αλλά σε εννέα περιοχές θα παρουσιαστούν οι Μωμόγεροι στο νομό Φλώρινας.
Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ποντίων Λεβαίας Φλώρινας και του Ποντιακού Συλλόγου Μανιακίου «Αμάσεια» το δρώμενο θα παρουσιαστεί σε εννέα χωριά και κωμοπόλεις της Φλώρινας από τις 4 μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2017.
Πιο συγκεκριμένα στις 4 Ιανουαρίου θα εμφανιστούν σε Λεβαία, Βέγορα και Αμύνταιο, στις 5 Ιανουαρίου σε Μανιάκι, Αντίγονο, Πελαργό και στις 6 Ιανουαρίου σε Λιμνοχώρι, Βαλτόνερα και Αγίους Αναργύρους.

Όπως δήλωσε, μεταξύ άλλων, στην ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Λεβαίας Γιώργος Μπασούρης, «είναι πρόθεση του δήμου Αμυνταίου και των ποντιακών συλλόγων Μανιακίου και Λεβαίας», η παρουσίαση του εθίμου. «Θέλουμε να αναβιώσουμε αυτό το έθιμο σε όλα τα χωριά της περιοχής, καθώς υπάρχουν ποντιακοί σύλλογοι οι οποίοι είναι ανενεργοί λόγω μείωσης του πληθυσμούς τους», αναφέρει. Στόχος είναι του χρόνου να πραγματοποιηθεί το δρώμενο και στα υπόλοιπα αμιγή ποντιακά χωριά του δήμου. «Καλούμε τον κόσμο να στηρίξει αυτή την προσπάθεια των δυο συλλόγων· να υπάρχει μια συνέχεια σε αυτό το δρώμενο και στη δική τους περιοχή», καταλήγει.
Έτσι, εμπνεύστηκαν και έναν διαφορετικό τρόπο για να παρουσιάσουν αυτό το γεγονός, ενώ ταυτόχρονα εύχονται και για τη νέα χρονιά. Έφτιαξαν ένα βίντεο με πρωταγωνιστή τον Χάμπο (Παναγιώτης Αποστολίδης) που συναντά τον Άγιο Βασίλη (Θανάσης Μπογιαννίδης).

Δείτε τη συνέχεια παρακάτω:



trapezounta.gr