Την Τρίτη 30/1/2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Βουλευτή Φλώρινας Κωνσταντίνου Σέλτσα με τον Δήμαρχο Πρεσπών Παναγιώτη Πασχαλίδη. Στην συνάντηση παρευρέθηκε και η Αντιδήμαρχος κ. Μαργαρίτα Μπαμπάκου.

Συζητήθηκαν όλα τα εκκρεμή ζητήματα της ευρύτερης περιοχής των Πρεσπών με έμφαση στις εξελίξεις για την επερχόμενη προκήρυξη μόνιμου ιατρικού προσωπικού για το Πολυδύναμο Ιατρείο της περιοχής, την διάνοιξη του μεθοριακού σταθμού, τα αγροτικά ζητήματα που σχετίζονται με την παραγωγή φασολιού, το αρδευτικό των Πρεσπών, το ρυμοτομικό του Αγίου Γερμανού αλλά και την ενίσχυση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου με την παρουσία εκπροσώπου του Κέντρου Κοινότητας Φλώρινας.

Ο κ. Βουλευτής ανέφερε ότι μετά τις θετικές εξελίξεις της προηγούμενης χρονιάς για τις Πρέσπες, η απόλυτη προτεραιότητα για φέτος θα πρέπει να είναι η υλοποίηση του αρδευτικού της περιοχής, η οποία θα προχωρήσει εντός των επόμενων μηνών και θα τονώσει την αγροτική παραγωγή. Ο κ. Βουλευτής και ο κ. Δήμαρχος συμφώνησαν να δρομολογηθούν το επόμενο διάστημα μια σειρά κοινών επισκέψεών τους στα αρμόδια Υπουργεία για να παρακολουθήσουν από κοντά τις παρεμβάσεις του αφορούν τον Δήμο Πρεσπών.