Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 18 ομάδες εκπαιδευτικών και μαθητών Δημοτικών σχολείων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, 4 ομάδες εκπαιδευτικών και μαθητών Γυμνασίου και μία ομάδα Λυκείου. Όλες οι ομάδες συμμετείχαν με πρωτότυπες και εξαιρετικές δημιουργίες- κατασκευές, επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο και συναγωνίστηκαν με ευγενή άμιλλα.

Οι ομάδες Δημοτικού που βραβεύτηκαν είναι:

1ο Βραβείο: η ομάδα Top Six του Πειραματικού Δημοτικού Φλώρινας με προπονητή τον κ. Γιάννη Αρβανιτάκη.

2ο Βραβείο: οι ομάδες Top Mars και IQ Robots του Πειραματικού Δημοτικού Φλώρινας με προπονητή τον κ. Γιάννη Αρβανιτάκη.

3ο Βραβείο: η ομάδα Οι πρώτοι άνθρωποι που πάτησαν στον Άρη του Πειραματικού Δημοτικού Φλώρινας με προπονητή τον κ. Γιάννη Αρβανιτάκη.

4ο Βραβείο: η ομάδα Lego Diamonds του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών με προπονητή την κα. Θεοδούλα Λιάμπα, και η ομάδα The Inventors 2 του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς με προπονητή τον κ. Παύλο Καλτσό.

Δόθηκαν επίσης τιμητικές διακρίσεις στα σχολεία του Δημοτικού οι παρακάτω κατηγορίες:

Καλύτερο Προγραμματισμό: νικητήρια αναδείχθηκε η ομάδα Robokast 1 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς με προπονητή τον κ. Παύλο Καλτσό.

Καλύτερης Μηχανική Κατασκευής: νικητήρια αναδείχθηκε η ομάδα Lego Masters, του 3oυ Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών , με προπονητή την κα. Θεοδούλα Λιάμπα.

Καλύτερου Video – Animation: νικητήρια αναδείχθηκε η ομάδα Robokast 2 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς με προπονητή τον κ. Παύλο Καλτσό.

Ομαδικότητας: νικητήρια αναδείχθηκε η ομάδα We Do 4 Schools, του 8ου Δημοτικού Σχολείο Πτολεμαΐδας με προπονητή την κα. Γεωργία Καρατόσιου.

Καλύτερης παρουσίασης: νικητήρια αναδείχθηκε η ομάδα TΟι κατασκευαστές, του Πειραματικού Δημοτικού Φλώρινας με προπονητή τον κ. Γιάννη Αρβανιτάκη.

Καλύτερη Σύλληψη Ιδέας: νικητήρια αναδείχθηκε η ομάδα Galaxy Explorers, του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών με ι προπονήτρια την κα. Θεοδούλου Λιάμπα.

Οι ομάδες Γυμνασίου που βραβεύτηκαν είναι:

1ο Βραβείο: η ομάδα TΑΛΩΣ 1 του 3ου Γυμνασίου Κοζάνης με προπονητή τον κ. Νικόλαο Τσιάρα.

2ο Βραβείο: η ομάδα Robot mania του 4ου Γυμνασίου Κοζάνης με προπονητή τον κ. Δημήτριο Φωτιάδη.

3ο Βραβείο: η ομάδα ΤΑΛΩΣ 2 του 3ου Γυμνασίου Κοζάνης με προπονητή τον κ. Νικόλαο Τσιάρα

Δόθηκε επίσης τιμητική διάκριση για την καλύτερη παρουσίαση στην ομάδα Οι καμινοβιγλάτορες του Γυμνάσιου Κρόκου με προπονητή την κα. Μαρία Κοντούλα