Στη χειρότερη τους θέση βρίσκονται οι αγρότες της περιοχής μας αλλά και πανελλαδικά. Τα όποια κέρδη αποκομίσανε από τις κινητοποιήσεις εξανεμίστηκαν από τις πρόσθετες επιβαρύνσεις που επέβαλε η κυβέρνηση στον πρωτογενή τομέα.


Οι κτηνοτροφικές επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, οδηγώντας τους σε απόγνωση.
Οι ασφαλιστικές εισφορές δεν θα συμπεριλαμβάνονται στα έξοδά της παραγωγής και αυτό θα έχει μια αύξηση του κόστους παραγωγής της τάξης του 2.5%.
Προστίθενται και οι ανοιχτές τιμές των προϊόντων μας μόνο Έλληνες αγρότες, πουλάει χωρίς τιμή, με στερητικά α δηλαδή άτιμα απλήρωτα και αδιάθετα προϊόντα.
Ο ΕΝΦΙΑ στα χωράφια σημαίνει ότι πρέπει ξανά νοικιάσουν τα χωράφια τα οποία είναι εργαλεία για τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο.

Οι κατασχέσεις οι οποίες ξεκινάνε από πολύ μικρά ποσά, δίνουν το τελειωτικό κτύπημα στους αγρότες.
Και κοντά σε όλα αυτά η κυβέρνηση θέλει να κόψει τα επιδόματα στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες οι οποίες στατιστικά βρίσκονται στην ύπαιθρο.
Η απόγνωση οδήγησε τους αγρότες να ξαναβρεθούν στον κόμβο του Αντιγόνου παρατάσσοντας τα τρακτέρ τους στις δύο πλευρές του δρόμου.
Το αν θα κλείσει το οδικό δίκτυο στον κόμβο του Αντιγόνου, πότε και πως, θα αποφασίζεται από το συντονιστικό όργανο της Δυτικής Μακεδονίας, στο οποίο συμμετέχει το μπλόκο Αντιγόνου με την συντονιστική του επιτροπή.

Η ΔΗΛΩΣΗ

Η πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου περιοχής Αμυνταίου κα Διαμάντω Κρητικού η οποία βρίσκεται στον κόμβο του Αντιγόνου δήλωσε τα εξής: