Για τη σημασία του επαγγελματικού προσανατολισμού των μαθητών συζήτησαν την Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018, ο Δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος και ο διευθυντής σπουδών του φροντιστηρίου «Θεωρητικό» και μέλος του Συλλόγου Φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας, κ. Λάζαρος Σαββίδης
Η συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, παρουσία και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, κ. Πέτρου Σερίδη, έγινε με αφορμή την ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού, που διοργανώνει ο Σύλλογος Φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας, στην πόλη της Φλώρινας, με θέμα «Μάθηση και Επάγγελμα. Τα στάδια μιας στοχευμένης επιλογής».

Ο κ. Δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε αρχικά τον κ. Σαββίδη για την πρόσκληση, ανέφερε ότι ο επαγγελματικός προσανατολισμός είναι ιδιαιτέρως σημαντικός στις μέρες μας, καθώς ο κάθε μαθητής πρέπει να κάνει προσεγμένες επιλογές, ώστε και να σπουδάσει αυτό που επιθυμεί, αλλά και να μπορέσει να αποκατασταθεί και επαγγελματικά στο μέλλον. 
Είναι πραγματικά λυπηρό, είπε χαρακτηριστικά, να βλέπουμε όλο και περισσότερους νέους να μεταναστεύουν στο εξωτερικό, μακριά από τα σπίτια τους και τις οικογένειες τους, προκειμένου να βρουν δουλειά και είναι πολύ σημαντικό να προνοήσουμε, ώστε να ακολουθήσουν μια σωστή επαγγελματική επιλογή, όπως και να δημιουργήσουμε για τον τόπο μας προϋποθέσεις ανάπτυξης και μείωσης της ανεργίας, καθώς και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες εργασίας για όλους.