ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ & ΚΟΖΑΝΗΣ

Την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας στη Φλώρινα, πραγματοποίησαν οι δύο Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Φλώρινας κ. Σάββας Σαπαλίδης, και Κοζάνης κ. Νικόλαος Σαρρής και με την παρουσία μελών των διοικητικών τους Συμβουλίων το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018.

Το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων, δημιουργεί νέο οικονομικό περιβάλλον, ανοίγει νέες προοπτικές για την επιχειρηματική κοινότητα της Δυτικής Μακεδονίας και δίνει ελπίδες για την μείωση της υψηλής ανεργίας στους νέους και τις νέες της περιοχής μας.

Ο Πρόεδρος κ. Σάββας Σαπαλίδης ανέφερε, ότι το Επιμελητήριο Φλώρινας ύστερα από μια σειρά συνεργασιών με όλες σχεδόν τις χώρες των Βαλκανίων, υπογράφει σήμερα πρωτόκολλο συνεργασίας με το Επιμελητήριο Κοζάνης, αποδεικνύοντας την κοινή στάση και αγώνα των δύο Επιμελητηρίων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες του τόπου σε Περιφερειακό επίπεδο. Η Περιφερειακή συνείδηση, οι κοινοί στόχοι, τα νέα δεδομένα που προκύπτουν καθημερινά, αλλά και οι προοπτικές που διανοίγονται στα Δυτικά Βαλκάνια ως νέος επιχειρηματικός τόπος, είναι το νέο πεδίο στο οποίο δηλώνουμε παρόντες. Σχετική είναι και η επιστολή που έστειλε το Επιμελητήριο Φλώρινας προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Είμαστε έτοιμοι για συνεργασίες με το Επιμελητήριο Κοζάνης, το μεγαλύτερο της Δυτικής Μακεδονίας. Στο πλαίσιο αμοιβαίας εμπιστοσύνης, συναποφασίσαμε την υπογραφή ενός συμφώνου συνεργασίας με σκοπό την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, σε επιδοτούμενα έργα, σε ευρωπαϊκά έργα και μια σειρά προγραμμάτων και προτάσεων, κοινές διεκδικήσεις και δράσεις και κοινές δικτυώσεις. Επιθετικά, συντονισμένα, προγραμματισμένα με το επιμελητήριο Κοζάνης θα είμαστε μαζί σε πολλές δράσεις. Η ανταγωνιστικότητα, η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων επιβάλλει την κοινή συνέργεια για το καλό των επιχειρήσεων και του τόπου.

Για την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης κ. Νίκος Σαρρής μεταξύ άλλων είπε: ‘’Είμαστε σε μια περιοχή που έχει πάρα πολλά προβλήματα. Είμαστε σε μια περιοχή ξεχασμένη, που πρέπει να στηρίξουμε τον επιχειρηματικό κόσμο να μείνει σ’ αυτόν τον τόπο και να επιβιώσει. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες. Είμαστε λίγοι για να είμαστε απέναντι. Θεωρώ υποχρέωση μας και να συνεργαστούμε και από κοινού να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες. Με αφορμή το σύμφωνο συνεργασίας, σας γνωρίζω ότι θα είμαστε και στις δυσκολίες και στις δράσεις και σε οτιδήποτε αφορά τον επιχειρηματικό κόσμο στην περιοχή μας. Η περιοχή μας είναι ενιαία και είμαστε πολύ λίγοι για να μην στηρίξουμε οπ ένας τον άλλον. Σας εγγυώμαι κ. Πρόεδρε ότι αυτή τη συνεργασία θα την πάμε πολύ πιο πέρα έτσι ώστε να αποτυπωθεί και στον επιχειρηματικό κόσμο. Μόνον έτσι μπορεί να βγει ο τόπος μας από την κρίση. Σήμερα ξεκινάει μια νέα μέρα συνεργασίας, κοινής διεκδίκησης, συνεργειών και αποτελεσματικότητας. Είναι μεγάλη μου τιμή που συνεργάζομαι μαζί σου’’.

Φλώρινα, 27/02/2018
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ