Μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εορδαίας και Αμυνταίου επισκέφθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα τον Δήμαρχο Φλώρινας και Πρόεδρο της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιάννη Βοσκόπουλο
Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, συζητήθηκε η ανάγκη της εύρυθμης λειτουργίας της μονάδας χημειοθεραπείας του «Μποδοσάκειου Νοσοκομείου» και της μετατροπής της σε Ογκολογική Κλινική. Αναφέρθηκε, επίσης, ότι είναι αναγκαία και η στελέχωση του «Μποδοσάκειου» με εξειδικευμένο προσωπικό και κυρίως με ογκολόγους ιατρούς.

Ο κ. Βοσκόπουλος είπε ότι, δυστυχώς η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας αντιμετωπίζει υψηλά ποσοστά εμφάνισης καρκίνου και για τον λόγο αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να υπάρχει ένα επαρκώς στελεχωμένο Νοσοκομείο στην περιοχή. Ανέφερε, επίσης, ότι ο Δήμος Φλώρινας, θα στηρίξει οποιαδήποτε προσπάθεια των Συλλόγων, αλλά και ο ίδιος ως Πρόεδρος της ΠΕΔ, θα φροντίσει τα αιτήματά τους να εισακουστούν από τους αρμοδίους φορείς. Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενημέρωσης όλων των συμπολιτών μας, καθώς η πρόληψη κατά του καρκίνου είναι η καλύτερη θεραπεία, και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούν σε συνεργασία όλοι μαζί, θεσμικοί παράγοντες και πολίτες.