O Βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης επισκέφτηκε την Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας και συναντήθηκε με την κοσμήτορα κ. Κατερίνα Δημητριάδου . Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα θέματα που απασχολούν το Πανεπιστήμιο και την Παιδαγωγική Σχολή.

Η κ. κοσμήτορας ενημέρωσε τον κ. Βουλευτή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πανεπιστημιακή κοινότητα της Φλώρινας καθώς και για το επίπεδο των σπουδών που παρέχει η Παιδαγωγική σχολή στους φοιτητές , το οποίο είναι ιδιαίτερα υψηλό. Ωστόσο, απαιτούνται να γίνουν άμεσες κινήσεις έτσι ώστε να λυθεί το θέμα των κτιριακών εγκαταστάσεων , το οποίο αποτελεί τροχοπέδη για την περαιτέρω ανάπτυξη του Πανεπιστημίου . Η κ . Δημητριάδου τόνισε ότι πρέπει να γίνουν επισκευές στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις και νέο κτίριο . Ακόμα, τόνισε ιδιαίτερα το πρόβλημα που υπάρχει με την έλλειψη του στελεχιακού δυναμικού , το οποίο γίνεται εντονότερο με τις αποχωρήσεις καθηγητών που εγκαταλείπουν τα Περιφερειακά Πανεπιστήμια για να εργαστούν σε Πανεπιστήμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Η κ. κοσμήτορας ανέλυσε στον κ. Βουλευτή το πλάνο της Ακαδημαϊκής κοινότητας για την ενίσχυση του Πανεπιστημίου με τη δημιουργία νέων τμημάτων ανθρωπιστικών, κοινωνικών και πολιτικών σπουδών τα οποία μπορούν να ιδρυθούν στη Φλώρινα , εφόσον βεβαία υπάρξουν οι αναγκαίες υποδομές.

Ο κ. Βουλευτής ευχαρίστησε την κ. Δημητριάδου για την ενδελεχή ενημέρωση και τόνισε πως η λειτουργία και η ενίσχυση του Πανεπιστημίου της Φλώρινας είναι ζήτημα το οποίο βρίσκεται στην κορυφή του ενδιαφέροντός του και των ενεργειών του. Τέλος, ενημέρωσε την κ. κοσμήτορα για τις παρεμβάσεις που έχει πραγματοποιήσει κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας , τόσο στη Βουλή όσο και στο Υπουργείο Παιδείας και επισήμανε ότι σε συνεργασία με όλους τους φορείς του τόπου θα αγωνιστεί για την εδραίωση και την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου της Φλώρινας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ