Την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου ο τελικός του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής με την συμμετοχή 265 ομάδων από Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας. Για 3η συνεχόμενη χρονιά ήμασταν εκεί, αυτή τη φορά με 4 ομάδες που προκρίθηκαν από τον αντίστοιχο Περιφερειακό Διαγωνισμό στην Κοζάνη.


Τα παιδιά που εκπροσώπησαν το σχολείο και την πόλη μας φοιτούν στον όμιλο ρομποτικής τεχνολογίας «Πολυμήχανοι Κατασκευαστές» και προέρχονται από όλα τα σχολεία της πόλης μας. Συγκεκριμένα οι τέσσερις ομάδες ήταν: 


Πρώτοι άνθρωποι στον Άρη:
Κοΐδης Θανάσης
Μαρκόπουλος Σπυρίδωνας
Μούτσιος Γιάννης
Τόττης Γρηγόρης
Τόττης Δημήτρης


IQ Robots:
Ιορδανίδης Δημήτρης
Παπαδόπουλος Θανάσης
Συμεωνίδης Δημήτρης
Ταλλίδης Θωμάς
Τοπάλης Νίκος


Top Mars:
Ιορδανίδου Λυδία
Παπαγιαννάκης Χρήστος
Παπαδοπούλου Αλεξάνδρα
Τζήμα Αναστασία
Τσαρτσιταλίδου Αγάπη


Top Six:
Βογδάνης Παντελής
Κουρεμπανάς Νίκος
Μαυρόπουλος Θεόφιλος
Μαυροπούλου Θεοδώρα
Χατζής Ευάγγελος
Χατζής Πέτρος 


Όλα τα παιδιά παρουσίασαν με ενθουσιασμό τις προτάσεις τους και τις ρομποτικές τους κατασκευές για τον εποικισμό του Άρη στους κριτές. Η ομάδα Top Six κατάφερε και προκρίθηκε στην τρίτη φάση αξιολόγησης και τελικά κατετάγη στην 15η θέση. Όλα τα αποτελέσματα μπορείτε να δείτε στην επίσημη σελίδα της διοργάνωσης.

 
Θα ήθελα να ευχαριστήσω και συγχαρώ όλα τα παιδιά των ομάδων μας για την δουλειά τους και την συμμετοχή τους σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση. Κατάφεραν να κάνουν περήφανους τους γονείς τους και εμάς τους δασκάλους τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενώ θέλω να πιστεύω πως επέστρεψαν γεμάτα θετικές εντυπώσεις και παραστάσεις.
Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους γονείς των μαθητών και μαθητριών μας για την πολύπλευρη υποστήριξη τους στο εγχείρημα μας από την αρχή της προετοιμασίας μέχρι και το ταξίδι στον τελικό.
Τέλος θέλω να ευχαριστήσω την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας για την υποστήριξη της, καθώς και τον επιχειρηματία κ. Λούστα Νίκο και την εταιρία του Mega Yeeros για την ευγενική του χορηγία, να φροντίσει για το δείπνο της αποστολής μας. 


Ο υπεύθυνος του ομίλου «Πολυμήχανοι Κατασκευαστές», Γιάννης Αρβανιτάκης
Σχολικό έτος:
2017-2018
Ημερομηνία:
Κυριακή, 04 Μαρ 2018 


Θεματικές ενότητες:
Τεχνολογία, Ρομποτική, Πληροφορική, Προγραμματισμός
Δραστηριότητα στα πλαίσια του Ομίλου
· Όμιλοι Τεχνολογίας-Ρομποτικής
Εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν
· Αμαραντίδου Κυριακή · Αρβανιτάκης Γιάννης