Από το Γραφείο Τύπου του βουλευτή Φλώρινας της ΝΔ κ. Γιάννη Αντωνιάδη, εκδόθηκε το Δελτίο Τύπου που ακολουθεί


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Θέμα: Απάντηση προς Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας – συντρόφους της ερημοποίησης της ΠΕ Φλώρινας και μεσιτών της μετανάστευσης των ανέργων Φλωρινιωτών στο εξωτερικό

 Φίλες και φίλοι,

Κάνει εντύπωση το γενικόλογο και επιδερμικό ενδιαφέρον σας για το πανεπιστήμιό μας που στόχο έχει να στηρίξει από τη μία την πολιτική του δικού σας υπουργού Παιδείας και από την άλλη να ακυρώσει την αντιπολίτευση που σας ασκεί ο βουλευτής Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας.

Σας πονάει η αλήθεια και προσπαθείτε να την κρύψετε, αλλά ματαίως. Επί τρία χρόνια ο κ. Αντωνιάδης  ασχολείται προσωπικά με το Πανεπιστήμιο Φλώρινας και με την επάνοδο του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών και έχει φέρει πάμπολλες φορές το θέμα στη Βουλή (ολομέλεια, επιτροπές κλπ.) με όλους τους υπουργούς Παιδείας και με τον πρώην Γ.Γ. του Υπ. Παιδείας μακαρίτη Γ. Μπαντή. Προφανώς δε γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «όψιμο» ή άλλως ψεύδεσθε.

Κι επειδή εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ «ό,τι θυμάστε χαίρεστε», που λέει και ο λαός μας, οι συμπολίτες του κ. Αντωνιάδη γνωρίζουν πολύ καλά τις διαφωνίες του για το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», τους αγώνες του να μην φύγουν οι Σχολές, τους ομηρικούς καβγάδες του σε αντίστοιχες με αυτή συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας με μέλη ΔΕΠ, τη συμμετοχή του στους λαϊκούς αγώνες. Κι ο  αγώνας του είναι ανιδιοτελής,  διαρκής, αμείωτος και με την ίδια ένταση. Αφού δεν συμφωνείτε με την απομάκρυνση του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών, γιατί τρία χρόνια ως κυβέρνηση δεν το επαναφέρατε; Γιατί δεν αναλάβατε κάποιες πρωτοβουλίες;

Τον ορθολογικό σχεδιασμό στην ανώτατη εκπαίδευση ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ τον χαρακτηρίζει άκρατο λαϊκισμό. Ναι, είναι υπέρ της ανάπτυξης των πανεπιστημίων της περιφέρειας ο βουλευτής Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας και κατά του συγκεντρωτισμού και υδροκεφαλισμού. Τον  ενδιαφέρει ο τόπος μας και γι’ αυτόν αγωνίζεται εντός και εκτός Βουλής, την ώρα που εσείς σφυρίζετε αδιάφορα.
Επαίρεστε μετά από τρία χρόνια για την έγκριση τροποποίησης του ρυμοτομικού στα υπάρχοντα κτίρια της πανεπιστημιούπολης της Φλώρινας αφήνοντας έξω τα 180 στρέμματα όπου θα μπορούσε να αναπτυχθεί μια πραγματική πανεπιστημιούπολη και παράλληλα, συμφωνήσατε να γίνει πανεπιστημιούπολη στην Κοζάνη με 50 εκατομμύρια χρηματοδότηση, παίρνοντας ως αντίδωρο το ρυμοτομικό των υπαρχόντων κτιρίων και 15 εκατομμύρια ευρώ από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ». Αυτοί είστε!
Ας το ξεκαθαρίσουμε μια για πάντα. Ο λόγος του  κ. Αντωνιάδη ήταν είναι και θα είναι πάντα ευθύς με την κοινωνία, χωρίς στρογγυλέματα.  Ψάξτε γύρω σας για ριψάσπιδες, θα βρείτε πολλούς. Οι μόνοι που αδιαφορούν για τα πανεπιστήμια της περιφέρειας είστε εσείς του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, σας ενδιαφέρει τα μέγιστα η ικανοποίηση ημετέρων.

Τηρείτε αιδήμονα σιωπή για τα καμώματα του Γεν. Γραμματέα στο υπ. Παιδείας κ. Αγγελόπουλου ο οποίος γυροφέρνει στη Δυτική Μακεδονία με ένα σκοπό, να βοηθήσει στη μετάθεση της γυναίκας του κας Αυγητίδου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Για τη σύζυγο του Γεν. Γραμματέα σας κ. Αγγελόπουλου, ο κ. Γαβρόγλου τον Αύγουστο του 2017 ψήφισε φωτογραφικό νόμο με τον οποίο επιτρέπει σε μέλη ΔΕΠ με 15 χρόνια υπηρεσίας να μετατεθούν σε πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.  Και δεν είναι καθόλου το ίδιο με τις μεταθέσεις των υπολοίπων Δημοσίων Υπαλλήλων.

Ξεχνάτε, εσκεμμένα προφανώς και μια σειρά υπουργών σας που ο ελληνικός λαός τους πλήρωνε το νοίκι στο  Κολωνάκι στερώντας το από φοιτητές φτωχών οικογενειών.
Σας πονάει η αντιπολιτευτική στάση του κ. Αντωνιάδη γιατί αποκαλύπτει τα ψεύδη σας και παρουσιάζει γυμνό το βασιλιά ΣΥΡΙΖΑ. Για την «ταμπακέρα» κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ αφιερώνετε μόνο μία αράδα, στηρίζοντας και σ’ αυτήν τον υπουργό σας της Παιδείας για την προκλητική και καταστροφική ρύθμιση του. Παίρνετε το μέρος των μελών ΔΕΠ που φεύγουν από τις σχολές μας παίρνοντας μαζί τους για προίκα  και την χρηματοδότηση, κλείνοντας έτσι τις δικές μας που με τόσο κόπο και αγώνα φτιάξαμε και κρατήσαμε. Αιδώς  Αργείοι!

Είστε οι μόνοι που δεν δικαιούστε να μιλάτε για υποδομές και ανθρώπινη διαβίωση, γιατί μετατρέψατε τη χώρα σε ένα απέραντο πτωχοκομείο και το πανεπιστήμιο μας σε κτιριακό κουφάρι. Εδώ και τρία χρόνια έχετε ερημοποιήσει την  περιοχή μας. Δεν γίνεται κανένα έργο, έχουν μεταναστεύσει οι νέοι μας στο εξωτερικό και στα νησιά του Αιγαίου ως σερβιτόροι και εσείς είστε ανύπαρκτοι. Για να μην σας αδικήσω, να αναφέρω την επίσκεψη του πρωθυπουργού μας κ. Αλέξη Τσίπρα στις Πρέσπες για να παρακολουθήσει συναυλίες και εσείς να τον τιμάτε με πλακέτες την ώρα που ο νομός Φλώρινας υποφέρει. Με χορούς και με τραγούδια, αγαπητοί σύντροφοι δε λύνονται τα προβλήματα. Θέλει δουλειά, κόπο και ιδρώτα. Αν κρίνω την αποτελεσματικότητά σας από το γεγονός πως θέλετε τρία χρόνια για την έγκριση ενός απλού ρυμοτομικού σχεδίου, τότε αντιλαμβάνεται και ο τελευταίος πολίτης αυτής της χώρας πως βαδίζουμε προς την καταστροφή. 
Οι Φλωρινιώτες όμως έχουν και μνήμη και κρίση. Την απάντηση θα τη λάβετε σύντομα από τις κάλπες.

 Φλώρινα, 1-3-2018

Από το γραφείο τύπου
Βουλευτή ΝΔ ΠΕ Φλώρινας 
Γιάννη Αντωνιάδη