Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Φλώρινας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Φλώρινας και τον υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κο Παναγιώτη Κοϊδη, στις 20, 26 και 28 Μαρτίου πραγματοποίησε επιμορφωτικό σεμινάριο ενίσχυσης των κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών, πρόληψης των εξαρτήσεων, και εισαγωγής στο εκπαιδευτικό υλικό «Στηρίζομαι στα πόδια μου»

Το σεμινάριο παρακολούθησαν 12 εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας από όλη την περιφερειακή ενότητα.

Στόχος μας είναι η υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων στα σχολεία, αφού τα συγκεκριμένα προτείνουν μια νέα προσέγγιση στους προβληματισμούς των εφήβων , δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη της προσωπικότητας, της αυτοεκτίμησης, των κοινωνικών δεξιοτήτων και των διαπροσωπικών σχέσεων.

Παράλληλα το Κέντρο Πρόληψης στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και θρησκευμάτων πραγματοποίησε παρεμβάσεις στο 1ο Γυμνάσιο Φλώρινας , στο 3ο Γυμνάσιο Φλώρινας , στο Γυμνάσιο Λαιμού , στο Γυμνάσιο Βεύης. Εκεί τα στελέχη του Κέντρου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους μαθητές για τις εξαρτήσεις , το αλκοόλ , τα αναβολικά , την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και άλλα θέματα που προβληματίζουν τα παιδιά στην εφηβική ηλικία.

Στο Γυμνάσιο Λαιμού σε συνεργασία με την Διεύθυνση του σχολείου και την Σύμβουλο Φιλολόγων κα Άννα Πολατίδου έγινε ενημέρωση και των γονέων και των εκπαιδευτικών . Δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να συζητήσουν μαζί τους θέματα που τους απασχολούν και να ακουστούν οι προβληματισμοί των γονέων και των εκπαιδευτικών .

Το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων απαντώντας στις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας θα συνεχίσει τις δράσεις του στα σχολεία της περιφέρειας ως το τέλος της σχολικής χρονιάς

Η επ. υπεύθυνη του Κέντρου 
Βικτόρια Ζιώγα
Ψυχολόγος- Επ. Σύμβουλος