γράφει ο Τάσος Χατζηχρήστος - Οδηγός αγώνων 

Και ξαφνικά ανακοινώθηκε …προ ολίγων ημερών ότι η διεξαγωγή του 5ου Rally Greece Offroad, δεν θα πραγματοποιηθεί ΔΥΣΤΥΧΩΣ στην Φλώρινα ,αλλά στην γειτονική μας πόλη της Καστοριάς.!


Τέλος εποχής και αρχή μιας άλλης ;
Αλλαγή της φιλοσοφίας του αγώνα ;
Αλλαγή περιβάλλοντος με θεά όχι τους λιγοστούς και αδιάφορους συμπολίτες μας, αλλά με θέα την λίμνη και όχι μόνο, διαφορετικής νοοτροπίας και ανθρώπων μιας άλλης περιοχής ;


Εγώ προσωπικά είχα επισημάνει τον κίνδυνο της αποχώρησης του Ράλλυ, από την περιοχή μας παραχωρώντας συνέντευξη στο τέλος του περσινού αγώνα.

Οι αξιότιμοι(;) κύριοι διοργανωτές των επί σειρά ετών Rally Greece Off road ,στην περιοχή της Φλώρινας αποφάσισαν, αν και θεωρώ είχαν προσχεδιάσει προ πολλού … αλλαγή περιβάλλοντος…

Πιθανόν στην γειτονική μας περιοχή , για το αν θα βρουν πιο δραστήριους και πιο απαιτητικούς, «πιστούς»  συνεργάτες …δεν μπορώ να γνωρίζω.

Γνωρίζω με βεβαιότητα όμως ότι για 4 συνεχόμενα χρόνια η Φλώρινα «φιλοξένησε»  ένα από τα ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.!!!

Είχαμε την χαρά και την ευκαιρία όλοι μας πολύ περισσότερο δε εγώ ως αγωνιζόμενος , να γνωρίσουμε και γνωρίσαμε οδηγούς αγώνων ,εργοστασιακές ομάδες αυτοκίνητων με παγκόσμιες και ευρωπαϊκές διακρίσεις, αρκετοί εκ των οποίων ήταν πραγματικά ασυναγώνιστοι.
Θέλω δε να πληροφορήσω κάποιους ότι τα Rally  και γενικότερα οι αγώνες αυτοκίνητου και μοτοσυκλέτας ανήκουν στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού άσχετα αν κάποιοι αυτό δεν το δέχονται.

Για την ιστορία αναφέρω ότι τα Rally Greece Off road είχε διάρκεια 4 ημέρες , περίπου 15 ειδικές διαδρομές ,και συνολική χιλιομετρική διάρκεια περίπου στα 1000 χιλιόμετρα, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι αγωνιστικά χιλιόμετρα πολύ σκληρών ειδικών διαδρομών, που γίνονταν σε ΑΣΦΑΛΕΣΤΑΤΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ με εξαίρεση κάποια επικίνδυνα κομμάτια στην περιοχή των Γρεβενών όπου ήταν και η αφετηρία του αγώνα το 2014 και το 2015.

Εμένα προσωπικά και την ομάδα Chatzihristos Rally Team Florina μου δόθηκε η ευκαιρία να πραγματοποιήσω ένα παιδικό μου όνειρο να μπορέσω κάποτε να λάβω μέρος σε ένα Ραλλυ.


Επιτρέψε μου δε μια σύντομη ανάδρομη στο παρελθόν από τα παιδικά μου χρόνια.



Από μικρό παιδί λοιπόν και από την ηλικία των 10 ετών περίπου, όπου άρχισα να μαθαίνω την οδήγηση του αυτοκίνητου μαζί με τον αείμνηστο πατέρα μου Χρήστο Χατζηχρήστο !!!  
Το πρώτο μου λοιπόν αυτοκίνητο ένα Lada 1500s ,και ενώ άρχιζα να ξεφυλλίζω δειλά δειλά από την δεκαετία του 70 κάποια περιοδικά τόσο του Ελληνικού όσο και του ξένου τύπου ,άρχισα να ξεχωρίζω σιγά σιγά  κάποια αξιόλογα αυτοκίνητα και κάποιους πολύ αξιόλογους οδηγούς αγώνων, τόσο ξένους όσο και Έλληνες , προσπαθώντας να καταλάβω τι είναι αυτό το Rally ….;;;

Στην ηλικία λοιπόν των 14 χρονών εν έτη 1983 ήμουν θεατής στο 30ο Ράλλυ Ακρόπολις όπου βρέθηκα εντελώς συμπτωματικά μαζί με αλλά παιδιά της ηλικίας μου στην περιοχή της Λαμίας και συγκεκριμένα στην ειδική διαδρομή Βίτολη!

Εκεί λοιπόν  και εντελώς τυχαία βρεθήκαμε μπροστά μαζί με τους φίλους μου, στην αγωνιστική ομάδα της V/O AUTOEXPORT , Lada Sport Rally Team από την Ρωσία.!!

Ξαφνικά λοιπόν εγώ πήγα προς το μέρος τους και φώναξα « κύριε …και ο μπαμπάς μου έχει Lada.!” Και τότε ένα καλοντυμένος κύριος χαμογέλασε και μας είπε «Έλατε μαζί μας» 


Ήταν μεγάλη μου χαρά που βρέθηκα εκεί και μια από τις ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ  χάρες της ζωής μου ήταν  που γνώρισα από κοντά τα εργοστασιακά αγωνιστικά αυτοκίνητα με τους εργοστασιακούς οδηγούς και πρωταθλητές  , Stasys Brundza, S Boucovits  R.Stohl οι οποίοι συναγωνίζονταν και επικρατούσαν σε πολύ ισχυρότερες εργοστασιακές ομάδες αυτοκινήτων.!!!


Από τότε λοιπόν και κάθε χρόνο μέχρι την ηλικία των 20 ετών ήμουν μόνιμος θεατής στο Ράλλυ Ακρόπολις παρακολουθώντας & φωτογραφίζοντας ανελλιπώς όχι μόνο τις εργοστασιακές ομάδες αλλά και τους ηρωικούς Έλληνες ιδιώτες οδηγούς …όπως ο Τάσος Μαρκουιζος (Ιαβέρης), Γιώργο Μόσχους , Στρατής Χατζηπαναγιώτου (Στρατισσίνο) ,Παύλο Μοσχούτη ,Παύλο Βαλέντη κτλ.


Τα χρόνια πέρασαν μεγάλωσα ανδρώθηκα καταξιώθηκα και ευχαριστώ τον Θεό τους γονείς μου την γυναίκα μου και τον κόσμο της Φλώρινας για όλα.


Ξαφνικά το 2014 γνώρισα τους διοργανωτές του Rally Greece Off road οι οποίοι ήρθαν(;)  ξαφνικά στην Φλώρινα με σκοπό να διοργανώσουν ένα Ραλλυ…



Γνωρίζω λοιπόν πρώτον τον κύριο Αλέξανδρο Παπαθάνου και συγχρόνως, τον κύριο Αλέκο Αποστολίδη , και τον Κώστα Θεολόγη !! 

Τους ευχαρίστησα από την πλευρά μου για το ότι θα διοργανώσουν στην Φλώρινα ένα αγώνα 4χ4 ,με αυτοκίνητα εκτός δρόμου το οποίο και ήταν κοσμοϊστορικό γεγονός για την περιοχή μας.!

Υποσχέθηκα λοιπόν ότι η περιοχή μας , οι διοικούντες Δήμος Περιφέρεια οι φορείς γενικότερα , και ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ  θα βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ με σκοπό να πραγματοποιηθεί αυτός ο αγώνας.!

Ξεκίνησα λοιπόν μαζί με τον πολύ καλό φίλο Γιάννη Ζιούπα ,εκδώσαμε τις απαραίτητες αγωνιστικές άδειες από την ΟΜΑΕ και έτσι αποφασίσαμε να λάβουμε μέρος σε αυτό τον αγώνα (1ο Rally Greece Offroad) .
Αγοράσαμε με κόστος 500 ευρώ ένα Lada 4x4 Niva εντελώς νορμάλ με …περισσότερο από 1.000.000 χιλιόμετρα στο κοντέρ του και ξεκινήσαμε την στοιχειώδη προετοιμασία έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση των πολύ προσωπικών μας φίλων παλαίμαχου πρωταθλητή αναβάσεων Ευάγγελου Αρβανιτάκη από Αθήνα, Κωνσταντίνο Μεσσίνη επιχειρηματία , Χαράλαμπου Νάτση ,Νίκου Μαλάμα, του συμμαθητή μου Κώστα Τρύφων και φυσικά της γυναίκας μου….!

Βέβαια είχαμε και μερικούς «δικούς μας» ευτυχώς ήταν και είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός μόνο χεριού, οι οποίοι με φθόνο και όχι μόνο σχολίαζαν … «που παν αυτοί ,θα διαλυθούν στα πρώτα μόλις μέτρα» 



Καταφέραμε να τερματίσουμε μέσα στην 12αδα με ένα εντελώς νορμάλ αυτοκίνητο 3η στην κατηγορία μας 1οι τοπικοί οδηγοί 1ο Μακεδονικό πλήρωμα ! ολοκληρώνοντας τον αγώνα με ΚΑΜΕΝΗ ΦΛΑΝΤΖΑ ΚΕΦΑΛΗΣ εντυπωσιάζοντας και προβληματίζοντας αντιπάλους ,αγωνιστικές ομάδες ,κριτές και διοργανωτές…!!!

Το πρώτο μας κύπελλο και μάλιστα σε Πανευρωπαϊκή διοργάνωση ήταν γεγονός …! και μάλιστα με όλο τον συναγωνισμό μέσα.! 
Ακολούθησαν και άλλες επιτυχίες και χρόνο με τον χρόνο φτάσαμε και σε θριάμβους με την αμέριστη και πολύ σημαντική υποστήριξη του Νίκου Πολυχρονίδη , από την Πτολεμαΐδα (Α.Λ.Π) του Παναγιώτη Χατζηαποστόλου (πρόεδρος ΑΛΠ) ,Ευάγγελου Νίκου (2ου συνοδηγού μου) και Αγγέλου Μπεναρλή , Χαράλαμπου Νάτση , Θωμά ,Κώστα και Ευάγγελου Σουμπάση ,Θεόδωρου Ιορδάνου , Παντελή Κωστέντση, Νίκο Μαλάμα.

Θέλω επιπλέον να ευχαριστήσω έχοντας μεγάλη υποστήριξη από τα ΜΜΕ το Ράδιο Φλώρινα (Θ.Ευθυμίου) , Κώστα Τρύφων (Φλωρινιώτικα Νέα) , Γ.Περιβολάρη (Νέα Φλώρινα)  , Χαράλαμπο Τριανταφυλλίδη (Παρατηρητής) , Ιωάννη Αριστείδου (Βήμα της Φλώρινας ) , Σαπαλίδου Χρύσα (ΕΡΤ Φλώρινας) , και τους πολύ προσωπικούς μου φίλους ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά με την συγκινητική τους παρουσία και φυσικά τον κόσμο της Φλώρινας που πίστεψαν στην ομάδα μου και σε μένα προσωπικά.


Για την ιστορία σας αναφέρω ότι και τα 4 χρόνια ολοκληρώσαμε με επιτυχία όλους τους αγώνες  Rally Greece Offroad κατακτώντας την 1η θέση στην κατηγορία μας ως  1ο τοπικό Μακεδονικό πλήρωμα !!!


Εδώ θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα ξεχωριστό Ιταλικό πλήρωμα τους  Valentino Bombelli και Andrea Quatro Πρωταθλητές Ευρώπης με το εργοστασιακό Mitsubishi Panjero , της RallyArt.

Πραγματικά υπέροχοι άνθρωποι εξαιρετικοί  χαρακτήρες ασυναγώνιστοι οδηγικά …ΝΑΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΤΟ ΧΕΡΙ στον τερματισμό του περσινού  Rally Greece Offroad και αναγνώρισαν τις ικανότητες μας ….


Τους ευχαριστώ προσωπικά και τους συγχαίρω ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΩ ΠΟΤΕ……..!


Βέβαια αναγνώρισαν έστω και αργά και οι διοργανωτές του Rally Greece Offroad τόσο τις ικανότητες μας όσο και την πολύτιμη βοήθεια μας όλα αυτά τα χρόνια για την πραγματοποίηση των τεσσάρων συνεχόμενων Rally Greece Offroad στην Φλώρινα τιμώντας μας ανάλογα.


Έτσι λοιπόν εν ολίγοις βίωσα από κοντά το Rally Greece Offroad 


Δεν μπορώ να γνωρίζω για ποιο λόγο η για ποιους λόγους έτσι ξαφνικά αποχώρησαν αυτοί οι ως άνω κύριοι από την περιοχή μας ;


Θυμίζω σε όλους μας ότι κατά την περσινή συνέντευξη τύπου στα γραφεία της αντιπεριφέρειας Φλώρινας και ενώπιων του Αντιπεριφερειάρχη Στέφανου Μπίρου παρουσία και εμού και λοιπών παραγόντων αλλά και δημοσιογράφων πράγμα που σημαίνει ότι όλα όσα ελέχθησαν καταγράφηκαν και ηχητικά στις κάμερες των ΜΜΕ …δήλωσαν οι διοργανωτές πως η επωνυμία Rally Greece Offroad ,θα αποκτήσει όνομα με πατεντάρισμα και θα καθιερωθεί πλέον ως θεσμός στην περιοχή και τον νομό της Φλώρινας αλλάζοντας το όνομα με πρόθεμα το Florina Rally Greece Offroad 4x4

Τι άλλαξε λοιπόν κύριοι ;;

Μήπως δεν χρηματοδοτηθήκατε ;
Μήπως δεν προστατευτήκατε  από τις αρχές ;
Μήπως δεν προβληθήκατε από τα ΜΜΕ ;;
Μήπως δεν υποστηριχθήκατε από την ΟΜΑΕ ;;
Μήπως δεν σας παρείχε την μέγιστη συνδρομή σύσσωμος ο Δήμος Φλώρινας ο Δήμαρχος Φλώρινας Ιωάννης Βοσκόπουλος  οι αντιδήμαρχοι Φλώρινας ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Στέφανος Μπίρος  ο περιφερειακός σύμβουλος Φλώρινας Γ.Αντωνιάδης ;; 
Μήπως δεν υποστήριξα εγώ προσωπικά ιδιαίτερα την περσινή χρονιά αναλώνοντας χρήματα και υλικά και αυτοκίνητα που δεν μου περίσσευαν  δίνοντας ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ τόσο εγώ προσωπικά όσο και οι χορηγοί μου;;;

Σας ερωτώ λοιπόν κύριοι με πολύ απλά λόγια ;;


Με πόσα χρήματα σας υποστήριξε η Περιφερειακή ενότητα Φλώρινας ;

Με πόσα χρήματα σας υποστήριξε η ΔΕΗ για λογαριασμό της Φλώρινας ;
Πόσα χρήματα συγκεντρώσατε από την υπέρογκες συμμετοχές των συμμετεχόντων και ιδιαίτερα των ελληνικών συμμετοχών ;;;
Πόσα χρήματα θα χρειαζόσασταν ακόμη για να ήσασταν ικανοποιημένοι ώστε η διοργάνωση να παραμείνει στην Φλώρινα ;;;

Πρώτα πρώτα εσείς ως διοργανωτές δεν ήσασταν ποτέ συζητήσιμοι και ιδιαίτερα μετά την έναρξη του κάθε αγώνα ..καταφέρνοντας με τον τρόπο σας να πραγματοποιείτε πάντα για κάποιους έναν αγώνα τύπου «πριβέ» 


Ποτέ δεν καλέσατε τα ΜΜΕ της περιοχής να δώσετε κατά την διάρκεια του αγώνα τις στοιχειώδεις πληροφορίες σχετικά με την κατάταξη , την πορεία του αγώνα, η με τυχόν προβλήματα που σας απασχολούσαν …άραγε γιατί αυτό ;;;

Ενδεικτικά αναφέρω την απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά σας πέρσι τον Ιούνιο του 2017 απέναντι στους τεχνικούς εφόρους του αγώνα κύριους Φώτιο Χαρατάσο ,Βασίλειο Γεωργάκα και Νικόλαο Πολυχρονίδη οπού επιδεικτικά και προκλητικά και με έντονο ύφος χειρονομώντας τους  είπατε «να περάσετε έξω» …!!!

Ποιοι νομίζετε ότι είστε και τι παριστάνετε ;;;

Άραγε η ΟΜΑΕ τα γνωρίζει αυτά ;;;
Τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες ασφαλείας για την τέλεση του αγώνα;;;
Εφαρμόστηκε κατά γράμμα ο Ε.Α.Κ και  όπως ορίζουν οι διεθνείς κανονισμοί ασφαλείας για όλους μας ;;
Γιατί ο κ.Αποστολίδης στο τέλος του αγώνα δήλωσε ότι ο αγώνας ήταν …. «φιλικός»;;; 
Γιατί κάθε 10 λεπτά άλλαζαν τα αποτελέσματα στην κατάταξη ;;;
Γιατί δεν αποκλείστηκε ο κατά τα αλλά συμπαθέστατο πλήρωμα από την Τουρκία οδηγώντας άκρως επικίνδυνα και αντιαθλητικά εκθέτοντας μας σε κίνδυνο.;;
Και το κυριότερο …μήπως θυμάστε κύριε Παπαθάνου στην περσινή εκκίνηση του Rally Greece Offroad 4x4 2017 τι σας είπα και τι μου είπατε τα οποία είναι καταγεγραμμένα ..εγώ θυμάμαι τι σας είπα παρουσία των συμπολιτών μου 
« Όποιος πάρει τον αγώνα από την Φλώρινα θα περάσει από το πτώμα μου» και εσείς ειρωνικά απαντήσατε όπως πάντα « δεν πρόκειται να στο πάρει κανένας» …



Αυτά για την ιστορία και όσους θυμούνται αλλά και γι αυτούς που δεν θυμούνται ….μια και είναι και καταγεγραμμένα …

Ο κόσμος της Φλώρινας απαιτεί για όλα αυτά μια απάντηση. 


 Οφείλω να επισημάνω όμως και ότι η τοπική κοινωνία δυστυχώς για άλλη μια φορά έμεινε απαθής αδιάφορη , χωρίς κάποια αντίδραση και όπως πάντα μίζερη και αυτό γιατί ενώ υπάρχουν ,στις δύσκολες μέρες που διανύουμε κάποιες μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες ενώ έβγαλαν και βγάζουν αρκετά εκατομμύρια ευρώ από την περιοχή της Φλώρινας δεν προθυμοποιήθηκαν και ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ να δώσουν ούτε ένα ευρώ .


Είναι γεγονός ότι η κοινωνία ευρύτερα έχει πάρα πολλά προβλήματα ,αφού βρισκόμαστε σε περίοδο οικονομικής κρίσης ανασφάλειας και αβεβαιότητας …αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να διώχνουμε με φανερά και κρυφό τρόπο  από την περιοχή μας ότι καλό έρχεται .. ( μην ξεχνάμε ότι κάποιοι άλλοι παρακαλάνε για τέτοια γεγονότα στον τόπο τους)… τόσο από αθλητικής όσο και πολιτιστικής πλευράς και όχι μόνο.


Ενδεικτικά αναφέρω την απαράδεκτη απουσία όλα αυτά τα χρόνια όλων των βουλευτών την ολιγωρία και κερδοσκοπία ορισμένων επαγγελματιών και συνεργατών κυρίως όπως πάντα την απουσία του κόσμου που προβληματίζει πολύ.


Και ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ μήπως δεν δούλεψαν κατά την διάρκεια του αγώνα τα ξενοδοχεία;

Μήπως δεν δούλεψαν τα καταστήματα εστίασης ;
Μήπως δεν δούλεψαν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ;
Μήπως δεν ωφελήθηκαν οικονομικά έστω και λίγο κάποιες μικρές επιχειρήσεις  π.χ σύγχρονα περίπτερα , ταξί  , πλυντήρια αυτοκινήτων, συνεργεία αυτοκινήτων , ανταλλακτικά αυτοκινήτων ,βουλκανιζατέρ κτλ. 
Μήπως ζημιωθήκαν οι επιχειρήσεις υγρών καυσίμων ;
Μήπως δεν ωφελήθηκαν καταστήματα γραφικών τεχνών ;

Αντιθέτως φέτος θα ωφεληθούν πολύ περισσότερο οι ως άνω επιχειρήσεις και με περισσότερα χρήματα ίσως κάποιες άλλες δυστυχώς για την Φλώρινα στην γειτονική μας Καστοριά.!


Μήπως τελικά θα πρέπει να αναρωτηθούν και οι διοικούντες στην περιοχή της Καστοριάς και να προβληματιστούν από την ξαφνική (;) επίσκεψη σας;;


ΑΣ ΑΝΑΛΛΑΒΟΥΜΕ  ΟΛΟΙ τις ευθύνες μας …


Ο μεγάλος οδηγός της Formoula 1 και τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κάποτε είπε : 

« … ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΝΕΙ Ο ΣΟΦΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΠΑΡΑ Ο ΧΑΖΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ» 


Τάσος Χατζηχρήστος
Οδηγός αγώνων
Chatzihristos Rally Team Florina


ΥΓ: Δεν είναι παράλειψη αξιότιμε φίλε Λίτσιο Δημήτρη ,δεν παρέλειψα εσκεμμένα να ευχαριστήσω ως πρόεδρο του Σ.Μ.Α.Κοζάνης την περίοδο 2014-2016 τόσο εσένα προσωπικά όσο και το ΔΣ αλλά και όλα τα μέλη του ΣΜΑΚ μιας κι εγώ προσωπικά έχω τιμηθεί πάρα πολλές φορές σε όλους τους αγώνες ανεξαρτήτου διάκρισης.
Άλλωστε δεν ξεχνώ ποτέ τα πρώτα μου βήματα στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού που πήρα από εσάς.

Επιπλέον όπως γνωρίζουμε όλοι μας επί των ημερών σου φίλε Δημήτρη ανακυρήχθηκα κι ευχαριστώ όλο τον ΣΜΑΚ γιαυτό Επίτιμο μέλος του συλλόγου σας.

Να είστε σίγουροι λοιπόν ότι με όλες μου τις δυνάμεις θα συνεχίσω να βοηθάω με τον τρόπο μου κι όχι μόνο τον ΣΜΑΚ πλην όμως η συγκεκριμένη ανακοίνωση όπως γνωρίζεις από το παρελθόν αφορά καθαρά την περιοχή της Φλώρινας και επ αυτού να είναι όλοι τους σίγουροι ότι όποιος διανοηθεί να βλάψει τόσο τα συμφέροντα της πόλης της Φλώρινας όσο και να θίξει την τιμή μου την υπόληψη και την αξιοπρέπεια μου θα με βρίσκει συνεχώς μπροστά του.

Αναγνωρίζω με τον μέγιστο δυνατό τρόπο την πολύτιμη βοήθεια που είχαμε όχι μόνο επί των ήμερων σου όχι μόνο ως πρόεδρος αλλά και του νυν ΔΣ όχι μόνο ως προς το Rally Greece Offroad αλλά και στους υπόλοιπους αγώνες.

Θα είμαι πάντα δίπλα σας και θα στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις.