Σημαντική η ανακοίνωση του διοικητή του νοσοκομείου Φλώρινας Γιώργου Χιωτίδη γιατί σύμφωνα με την κατανομή που έκανε το υπουργείο υγείας το νοσοκομείο Φλώρινας θα προκηρύξει άμεσα 11 θέσεις ιατρικού προσωπικού, που θα καλύψουν σημαντικά κενά όπως αυτά της παιδιατρικής κλινικής και σε λίγους μήνες το νοσοκομείο θα επανέλθει στην λειτουργική του κανονικότητα. Τα κενά που θα έχει θα είναι μόλις 6 τα οποία μπορούν να καλυφθούν με επικουρικούς οι οποίοι στο νοσοκομείο μας προσλαμβάνονται με τριετή θητεία.
Με την πρόσληψη των 11, το νοσοκομείο εκτός από την ομαλή και πλήρη λειτουργία του θα μειώσει σημαντικά και τη δαπάνη για τους επικουρικούς γιατρούς.

Όλα αυτά βέβαια προϋποθέτουν την κατάθεση ενδιαφέροντος και από τους γιατρούς. Το γεγονός ότι προκηρύσσονται και οι τρεις κενές θέσεις της παιδιατρικής είναι ένα σημαντικό κίνητρο. Επιτέλους, το υπουργείο υγείας κατανόησε ότι σε κάθε κλινική πρέπει να προκηρύσσονται το σύνολο των κενών θέσεων έτσι ώστε ο ενδιαφερόμενος να γνωρίζει ότι θα έχει ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και δεν θα είναι όμηρος.

Οι προκηρυσσόμενες θέσεις είναι:

  • –Τρεις (3) θέσεις για τα τμήματα επειγόντων περιστατικών: ενός διευθυντή, ενός επιμελητή Α και ενός επιμελητή Β.
  • Δύο (2) θέσεις μικροβιολόγων, ιατρικής βιοπαθολογίας (Επιμελητή Β)
  • -Μία (1) θέση οφθαλμολογίας, (Επιμελητή Β)
  • -Μία (1) θέση παθολογίας (Επιμελητή Α)
  • -Τρεις (3) θέσεις παιδιατρικής (Διευθυντή, Επιμελητή Α και Β)
  • -Μία (1) θέση νεφρολογίας (Επιμελητή Α)
Στα προβλήματα του νοσοκομείου αναφερθήκαμε πολλές φορές ασκώντας ορισμένες φορές έντονη κριτική. Είμαστε όμως εδώ για να επιδοκιμάσουμε τη διοίκηση για τα θετικά της. Να καταγράψουμε τη συνέπεια λόγων και έργων. 
Να θυμίσουμε ότι στα τέλη του Δεκέμβρη του 2017 στη συνέντευξη τύπου του 2017 των Κίρκου και Χιωτίδη μας είχαν ενημερώσει για τον προγραμματισμό και την κατανομή που έγινε. Κι επιβεβαιώθηκαν και ως προς τον αριθμό και ως προς το χρόνο της προκήρυξης για τον Μάρτιος του 2018.