Στην Τουριστική Έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ 2018», η οποία πραγματοποιήθηκε από 20 έως 22 Απριλίου στους Χώρους της Κρατικής Έκθεσης στη Λευκωσία της Κύπρου, συμμετείχε για μια ακόμη χρονιά η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Πρόκειται για μία από τις πιο επιτυχημένες εκθέσεις που οργανώνονται κάθε χρόνο στην Κύπρο και που προσελκύει πάνω από 6.000 επισκέπτες. 
Η Περιφέρεια έδωσε δυναμικό παρόν με περίπτερο που οργανώθηκε από την Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, στο οποίο μάλιστα φιλοξενήθηκε και αντιπροσωπεία του Δήμου Καστοριάς. 

Την έκθεση εγκαινίασε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης ο οποίος επισκεπτόμενος το περίπτερο της Περιφέρειας,  ευχαρίστησε την Περιφέρεια για τη συνεχόμενη παρουσία μας στη συγκεκριμένη έκθεση.
Το περίπτερο της Εταιρείας Τουρισμού επισκέφτηκαν επίσης ο Έλληνας Πρέσβης στη Λευκωσία Ηλίας Φωτόπουλος, καθώς και αρκετά επίσημα πρόσωπα από την Ελλάδα και την Κύπρο. 

Ο κ. Κώττας, με την ευκαιρία της επίσκεψης του στην Κύπρο, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Παραλιμνίου Θόδωρο Πυρίλλη και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Λευκωσίας Λεώνη Ορφανίδου, συζητώντας θέματα τουριστικής πολιτιστικής και επιχειρηματικής συνεργασίας των δύο περιοχών. 
Να σημειωθεί ότι την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην Κύπρο εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου και Τουρισμού Παναγιώτης Κώττας και ο Πρόεδρος της Εταιρείας Τουρισμού Θεοφύλακτος Ζυμπίδης.