Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου η οποία ήταν και Τιμητική για την προσφορά στην ψαλτική του Άρχοντος Μουσικοδιδάσκαλου του Οικουμενικού Θρόνου και Καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου Φλώρινας Στέφανου Δόντσιου.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Φλώρινας και την παρακολούθησε πλήθος κόσμου. 


Το βιβλίο παρουσίασε και μίλησε για τον Στέφανο Δόντσιο ο Πάρης Γκούνας πρωτοψάλτης του Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου 40 Εκκλησιών Θεσσαλονίκης Θεολόγος, Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής ενώ συντόνισε ο Δ/ντης του Ωδείου Φλώρινας Βασίλειος Κίτσος.
Παρόντες στην εκδήλωση οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Φλώρινας Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος και ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς και Νέας Κρήνης Ιουστίνος οι οποίοι μίλησαν για την προσφορά του στην ψαλτική αλλά και γενικότερα στην διδασκαλία του.
Το παρόν έδωσαν οι Άρχοντες υμνωδοί του Οικουμενικού Πατριαρχείου Σωτήριος Αρβανίτης, Βουγιουκλής Αθανάσιος, Δάφας Παντελής, καθώς και πρωτοψάλτες του Νόμου Φλώρινας Κοζάνης Και Θεσσαλονίκης. 

Έψαλε η βυζαντινή χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Φλώρινας Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός μέλη από το βιβλίο του Στεφάνου Δόντσιου.
Την χορωδία διηύθυνε ο υιος του Άρχοντα Βασίλης Δόντσιος.
Να σημειώσουμε πως όλη η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και από την Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας.