Αναφερόμαστε στη νεαρή δικηγόρο Φανή Ρίζου, η οποία μετά το πέρας και των μεταπτυχιακών σπουδών της και με σημαντικά επιστημονικά εφόδια ξεκινά δυναμικά την επαγγελματική της σταδιοδρομία, επιλέγοντας να προσφέρει στους συμπολίτες και τον τόπο της.
Το απόγευμα της Δευτέρας 9.4.2018 στην πόλη της Φλώρινας και επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου 99 στον 1ο όροφο, πραγματοποιήθηκαν με κάθε επισημότητα τα εγκαίνια του δικηγορικού της γραφείου.

Ήταν  μια σεμνή και όμορφη τελετή, χαρακτηριστικό του ήθους και του χαρακτήρα της,  με τον καθιερωμένο αγιασμό, την παρουσία  πολλών  φίλων,  συγγενών, συναδέλφων της αλλά και του προεδρείου του δικηγορικού συλλόγου Φλώρινας.

Έχει τις ολόψυχες ευχές όλων μας η Φανή για καλή επιτυχία στο νέο της ξεκίνημα της μάχιμης δικηγορίας στη Φλώρινα.


Ας δούμε όμως ποια είναι η δικηγόρος Φανή Ρίζου.

Εκπαίδευση
  • Α) απόφοιτος Νομικής Σχολής ΑΠΘ
  • Β) μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο Δίκαιο και την Πολιτική επιστήμη με ειδίκευση στο Συνταγματικό και το Εκλογικό Δίκαιο στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
  • Γ) τελειόφοιτος τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ

Επαγγελματική Εμπειρία

Α) Τριετής συνεργασία με Δικηγορικά Γραφεία της Θεσσαλονίκης (2013-2016), ενασχόληση με πλήθος υποθέσεων ιδιωτικού, δημόσιου, φορολογικού δικαίου και δικαίου κοινωνικής ασφάλισης.
Β) Από το 2016 άσκηση μαχόμενης και συμβουλευτικής δικηγορίας στην Φλώρινα. Χειρισμός υποθέσεων ιδιωτικού και ποινικού δικαίου, χειρισμός υποθέσεων υπερχρέωσης φυσικών προσώπων.

Δημοσιεύσεις-Επιστημονικές και Κοινωνικές Δραστηριότητες

Α) Συμμετοχή σε συγγραφικές και επιστημονικές ομάδες υπό τους καθηγητές Ν. Μπάρμπα και Ν. Αλιβιζάτο.
Β) Από τον Ιανουάριο του 2018 Γενική Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας.