Η κυβέρνηση στα πλαίσια της στρατηγικής παραπέρα απελευθέρωσης του κλάδου της ηλεκτρικής ενέργειας σχεδιάζει την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ υπέρ των συμφερόντων των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες της ΕΕ.
Οι εξελίξεις αυτές θα είναι τραγικές για τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής, αλλά και συνολικά για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά. Ο λαός συνολικά θα πληρώσει ακριβότερα το ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ ανοίγουν μια σειρά ζητήματα όπως η λειτουργία και η τιμή της τηλεθέρμανσης, οι μετεγκαταστάσεις οικισμών, οι αποκαταστάσεις των εδαφών, η μόλυνση του περιβάλλοντος που λόγω του ανταγωνισμού για μεγιστοποίηση των κερδών θα λυθούν εις βάρος των εργαζόμενων και του λαού.
Πρόκειται για την ίδια πολιτική που καταργεί τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, σχεδιάζει την πλήρη κατάργηση της απεργίας, για την ίδια πολιτική που έχει καταργήσει της Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που προωθεί τους νόμους της ζούγκλας στα εργασιακά με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων χωρίς δικαιώματα για τους εργαζόμενους. Πρόκειται για την ίδια πολιτική που προωθεί την επέκταση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και ένταση της φορολογίας με νέα μέτρα που κάνουν όλο και πιο δύσκολη την ζωή της λαϊκής οικογένειας.
Η ΔΕΗ είναι περιουσία του ελληνικού λαού η οποία δημιουργήθηκε και ανδρώθηκε με τα χρήματα και τις θυσίες μας
Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό μη εμπορεύσιμο.
Η ενεργειακή αυτονομία μίας χώρας είναι παράγοντας στρατηγικής σημασίας για την ανεξαρτησία της.

Θεωρούμε ότι έχουμε υποχρέωση, ότι είναι καθήκον όλων μας να αποτρέψου¬με την εκποίηση και ρευστοποίηση όλης της δημόσιας περιουσίας.
Είναι χρέος μας απέναντι στα παιδιά μας, απέναντι στον ελληνικό λαό που πλήρωσε μέσω της φορολογίας την ανάπτυξη των υποδομών αυτών, απέναντι στους ανέργους και εργαζόμενους που θα κληθούν να πληρώσουν τις συνέπειες.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία σε κοινή δράση για να τερματιστεί η εκποίηση του δημόσιου πλούτου της χώρας.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ
Καλούμε μαζικά τους εργαζόμενους της περιοχής, να δώσουν δυναμικά το παρόν.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ
ΤΡΙΤΗ 17/4/2018, 7:00μ.μ, Κεντρική Πλατεία.

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Φλώρινας

Κίνηση Εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης