γράφει ο Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης

Ακούσαμε πριν λίγες βδομάδες τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Σέλτσα να λέει από ραδιοφώνου ότι τον στοχοποιήσαμε και προσπαθούμε οργανωμένα και συστηματικά από το καλοκαίρι του 2017 να τον απαξιώσουμε για να μην  έχει πολιτική συνέχεια στη Φλώρινα.


Παραθέτω ακριβώς τα όσα είπε στο ραδιόφωνο. 

Ερώτηση: «Τι απαντάτε σ’ αυτούς που λένε ότι εσείς δεν κάνατε κάτι για την αντιμετώπιση του προβλήματος στο νοσοκομείο;»

Απάντηση: «Αυτή η στοχοποιημένη  από το καλοκαίρι και μετά ορισμένων κύκλων σχετικά με τη δολοφονία χαρακτήρων η οποία έχει ξεκινήσει από συγκεκριμένο δημοσιογραφικό όργανο το οποίο από το καλοκαίρι ξεκίνησε .
Ήμουνα δυο φορές τη βδομάδα τρόφιμος του υπουργείου υγείας και πίεσα προς αυτή την κατεύθυνση, ώσπου δόθηκε αυτή η λύση.
Η στοχοποίηση πιστεύω πως δεν έχει σκοπό για το τι έκανα και τι δεν έκανα αλλά είναι δολοφονίες χαρακτήρων μελλοντικής μου πολιτικής συνέχειας στη Φλώρινα»

Για όσους δεν γνωρίζουν η  «δολοφονία χαρακτήρα», όπως  μεταφράζεται το character assassination είναι μία τεχνική αποδόμησης προσώπων στην συνείδηση της κοινής γνώμης. Ο όρος είναι αμερικάνικος αλλά ο καθένας καταλαβαίνει πως η σημασία του ανάγεται στα βάθη της πολιτικής ιστορίας.

Ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σέλτσας χωρίς να μας κατονομάζει μας περιγράφει με τον τρόπο του.  Άλλωστε είμαστε οι μόνοι  που του ασκήσαμε κριτική.  Βρίσκεται σταθερά στο απυρόβλητο των τοπικών μέσων ενημέρωσης ακόμα και σήμερα.  Είναι γνωστό ότι ουδέποτε γράφτηκε κάτι  για το τι κάνει λάθος αλλά και τι δεν κάνει στα τρία χρόνια που είναι βουλευτής.
   
Το δημοσιογραφικό μας μέσον δεν είναι όργανο κανενός παρά μόνο της τοπικής κοινωνίας κ. Σέλτσα. Ό,τι βλάπτει την κοινωνία μας από λάθη και παραλείψεις της τοπικής και όχι μόνο εξουσίας εμείς δεν πρόκειται να το καταπιούμε. Θα στηρίξουμε τον τόπο και τους συμπολίτες μας, ποτέ από το χρέος μη κινούντες. Μακριά από μας οι συνεντεύξεις «σούπα» και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.
Όμως για να δούμε  σε ποια πλευρά βρίσκεται η «δολοφονία χαρακτήρων».
Ο βουλευτής μας διακατέχεται από το φοβικό σύνδρομο  της επόμενης φοράς, γι’ αυτό και βλέπει παντού εχθρούς, αντιπάλους που θέλουν να τον αφανίσουν πολιτικά. Δεν είναι καθόλου τυχαίο γεγονός  οι κακές  πολιτικές και ανθρώπινες σχέσεις του τόσο με την ομογάλακτη του  πολιτικά Πέτη Πέρκα όσο και με τον συνάδελφο του της αντιπολίτευσης Γιάννη Αντωνιάδη. Αλλά μήπως είναι καλύτερες με τους τοπικούς θεσμικούς;

Η πολιτική παρουσία του βουλευτή μας στην περιοχή είναι πολύ χλωμή. Στη λύση δε των προβλημάτων ανύπαρκτη. Το δείχνουν οι δημοσκοπήσεις αλλά και η γενική άπνοια έργων στην περιφερειακή μας ενότητα, για την οποία σημαντικές ευθύνες  έχει και η κα Πέρκα. 
Στη θητεία τους δεν ξεκίνησε ούτε ένα έργο δικό τους. Όσες αναφορές έκαναν είτε γραπτά είτε προφορικά αφορούν προηγούμενες εγκρίσεις. Όπως πολύ σωστά λέει ο βουλευτής ΝΔ Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης δεν υπάρχει στην περιοχή ούτε ένα έργο του ΣΥΡΙΖΑ που να σχεδιάστηκε, μελετήθηκε, εγκρίθηκε και ξεκίνησε η εκτέλεση του.
 Μιλάει για την τηλεθέρμανση που είναι έργο συνεχιζόμενο από το 2010. Επαίρεται για την έγκριση του  ρυμοτομικού του πανεπιστημίου από το οποίο θα εκτελέσουμε ένα έργο 15 εκατομμυρίων  από το πρόγραμμα «εξοικονομώ» αλλά δεν λέει λέξη για την πανεπιστημιούπολη που θα φτιάχναμε στα 183 στρέμματα που ξεκίνησε επί νομαρχίας Βοσκόπουλου και έκτοτε παραμένει κοντά μια δεκαετία στα αζήτητα. Και μάλιστα παίρνοντας η Κοζάνη 50 εκατομμύρια για να χτίσει την πανεπιστημιούπολη της.  Άλλαξε ο σχεδιασμός; Μπήκε σε δευτερεύουσα λίστα; Αν ναι ας μας το πούνε. Τι φοβούνται; Και να μου το θυμηθείτε, σε λίγα χρόνια θα ταξιδέψουν όλα τα πανεπιστημιακά τμήματα στην Κοζάνη.
Αιδήμονα σιωπή τηρεί για την πώληση «μπιρ παρά» των λιγνιτικών μας μονάδων στους ιδιώτες. Θα ακούσουμε και πάλι εκείνο ότι η πώληση των μονάδων είναι εθνική προδοσία; Ή θα προτιμήσουμε τη φυγή προκειμένου να σώσουμε το σαρκίον μας;
Γνωρίζει άραγε ο κ. βουλευτής μας την  κατακόρυφη πτώση του εισοδήματος των συμπολιτών μας που ασχολούνται  στον πρωτογενή τομέα καθώς  και την επικίνδυνη φτωχοποίηση τους; Κι αν ναι τι κάνει;
 Τι να πω για τον επιχειρηματικό κόσμο που ο νόμος Κατρούγκαλου τους έχει αφανίσει.
Ποια ήταν η αντίδραση του κ. Σέλτσα όταν το χερσαίο λιμάνι που ως ιδέα, πρόταση και σχεδιασμός ανήκει στο ΕΒΕ Φλώρινας και ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό  ότι θα γίνει στην Καστοριά;

Η σιδηροδρομική Εγνατία παραμένει στα συρτάρια. Δεν έχει ούτε έγκριση, ούτε χρηματοδότηση για μελέτη, όπως αναφέρει ο κ. Υπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή ΝΔ Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη. Παραμένει ως πρόταση την οποία κατέθεσε η κα Πέρκα από την εποχή που ήταν Γ.Γ. στο υπουργείο υποδομών. Μαθαίνουμε τώρα ότι και αυτή αλλάζει προσανατολισμό και θα διέρχεται από Κοζάνη και Καστοριά συνδεόμενη βέβαια με την Καλαμπάκα.  Η Φλώρινα στην απέξω.

Για τον κάθετο άξονα τα αρδευτικά και τα φράγματα ούτε λόγος να γίνεται. Έργα ακούμε και έργα δεν βλέπουμε.  Έχουν τέτοια στασιμότητα που εύλογα σου δημιουργείται η πεποίθηση ότι θα απενταχθούν.  Και τότε  αλίμονο στον τόπο μας και τους ανθρώπους του. 
Οι μόνες προσπάθειες εστιάζονται στον Αντιπεριφερειάρχη Στέφανο Μπίρο που αγωνίζεται μόνος του.

 Η Καστοριά με μία λίμνη διεκδίκησε και πήρε την έδρα του  κέντρου περιβάλλοντος για την παρακολούθηση των λιμνών. 

Εμείς με έξη λίμνες πήραμε την υπόσχεση ότι θα γίνει γραφείο στο Αμύνταιο.

Μήπως κι εδώ ο κ. Σέλτσας ξημεροβραδιάζονταν στο υπουργείο περιβάλλοντος;

Πριν λίγους μήνες αποκλείστηκαν οι αγρότες της περιοχής Αμυνταίου από τις συσκέψεις για την προστασία της λίμνης Βεγορίτδας. Μήπως κι εδώ ο βουλευτής μας έγινε τρόφιμος του υπουργείου;

Θα μπορούσα να αναφέρομαι μερόνυχτα στα όσα δεν έγιναν και  για όσα στερήθηκε η περιοχή μας από τα πειθαρχημένα ΝΑΙ μέσα και έξω από τη βουλή και την σιωπή του κ. Σέλτσα. Θα περιοριστώ όμως σ’ αυτά.
Στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλάνε για σκοινί κ. Σέλτσα. Αντί να μας κατηγορείτε ότι θέλουμε να σας εξοντώσουμε πολιτικά -κάτι που είναι ψευδέστατο- αυτό που έπρεπε να κάνετε είναι να ζητήσετε μια μεγάλη συγνώμη από τους συμπολίτες σας και κυρίως από τους ψηφοφόρους σας που σας εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους, γιατί διαψεύσατε τις προσδοκίες τους.

Τεράστιες ευθύνες έχει και το κυβερνητικό στέλεχος και υποψήφια βουλευτής στην ΠΕ Φλώρινας Πέτη Πέρκα. Αν εξαιρέσουμε κάποια κινητικότητα της όταν ήταν Γ.Γ. στο υπουργείο υποδομών, από κει και πέρα επικρατεί απόλυτη απραξία.

Δεν φτάνει η παρουσία μας στις γιορτές και τα πανηγύρια. 
Δεν βοηθάνε στην καλή μας εικόνα. Χρειάζεται διαρκής και συλλογική προσπάθεια. 
Δεν γνωρίζω  αν ο κ. Σέλτσας ξημεροβραδιάζεται στους διαδρόμους των υπουργείων και στήνει αντίσκηνα έξω από αυτά. Ίσως και να το κάνει. Γνωρίζω όμως ότι συμπλέει με τις αποφάσεις της κυβέρνησης ενάντια πολλές φορές στα τοπικά συμφέροντα  και  τα προβλήματα καλά κρατούν αντί να λύνονται.
   
Δυστυχώς ο κ. Σέλτσας δεν έχει διδαχτεί τίποτα από τον βαρόνο της επικοινωνίας τον δικό μας  Γιώργο Λιάνη,  ο οποίος πρώτος ξεκίνησε στη χώρα μας την από κοινού προσπάθεια και παρουσία όλων των τοπικών φορέων,  καθορίζοντας συγκεκριμένο διεκδικητικό πλαίσιο  και την κατήργησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ .

Ο κ. Σέλτσας αποφεύγει τις  συνεντεύξεις τύπου όπως ο διάβολος το λιβάνι. Και είναι αυτές που μπορούν να τον οδηγήσουν σε διορθωτικές κινήσεις σότι αφορά την πολιτική του παρουσία στην περιφερειακή ενότητα Φλώρινας.

Δεν έδωσε ούτε μία συνέντευξη τύπου στα τρία χρόνια που είναι βουλευτής, για να υποστεί τη δημόσια κριτική για τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύτηκε και να δώσει λόγο στην κοινωνία που τον εξέλεξε βουλευτή.
Προτίμησε τη θαλπωρή και τη σιγουριά των μονόλογων, κυρίως στο κρατικό ραδιόφωνο με στημένες ερωτήσεις για στημένες απαντήσεις. Κοντολογίς συνεντεύξεις «σούπα». Όχι πως δεν είναι νόμιμη η παρουσία του σε ένα μέσον. Όμως το νόμιμο δεν είναι πάντα ηθικό.
Αλλά τι να περιμένει κανείς από εκλεκτό του λαού που έφτασε να  έχει το χαμηλότερο ποσοστό δημοφιλίας μόλις 12.5% και  δημοσιογράφο που σε συνέντευξη τύπου του διοικητή του νοσοκομείου  Φλώρινας  αντί να παρακολουθεί τα όσα σημαντικά μας ανέφερε στο γραφείο του για τις προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, αυτή   προς έκπληξη όλων μας έλεγε  το φλιτζάνι σε συνάδελφο της και του εξηγούσε τα μελλούμενα!!!
Αυτός ο τρόπος πολιτικής συμπεριφοράς κ. Σέλτσα είναι δολοφονία χαρακτήρων.

Αλλά, «τάκφα γκλάβα, τάκφα σάπκα» λέει ο λαός μας.

Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης