Υλοποιήθηκε και φέτος, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΙΕΠ και με μεγάλη επιτυχία, η Θεματική Εβδομάδα στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο Φλώρινας, την εβδομάδα από 23-04-2018 έως και 27-04-2018.

«Υλοποίηση στο Γυμνάσιο Θεματικής Εβδομάδας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης κατά το Σχολικό Έτος 2017-2018»: ενότητες της Θεματικής Εβδομάδας: «Σώμα και Ταυτότητα» (Διατροφή και Ποιότητα Ζωής, Πρόληψη Εθισμού και Εξαρτήσεων, Έμφυλες Ταυτότητες) και την Κυκλοφοριακή Αγωγή-Οδική Ασφάλεια.
Οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας, αλλά και σημαντικοί στον τομέα τους προσκεκλημένοι παρουσίασαν στους μαθητές μας εισηγήσεις, προβολές και πλούσιο εποπτικό υλικό από όλους τους θεματικούς άξονες που προτείνει το ΙΕΠ. Στο τέλος των παρουσιάσεων, ακολούθησε ζωντανή συζήτηση, ερωτήσεις και ομαδικές εργασίες-παιχνίδια για ακόμη πληρέστερη και μονιμότερη κατανόηση και συγκράτηση όσων ειπώθηκαν και έγιναν.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει: 1. στην ομιλία του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμ. Επιφανίου Χηγιάγκου, με θέμα τη Δημιουργία του Άντρα και της Γυναίκας από το Θεό και 2) στην παρουσίαση-δραστηριότητα που υλοποίησε η υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της ΔΔΕ Φλώρινας, κα Άννα Μπαφίτη, για τις σχέσεις των δύο φύλων και τα, διαδεδομένα όσο και «τοξικά» για τη συμπεριφορά και τη στάση ζωής μας, στερεότυπα.

Στα πλαίσια του νέου Θεματικού άξονα Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια έγινε παρουσίαση από εξειδικευμένους ομιλητές της Τροχαίας Φλώρινας, ενώ στα πλαίσια της Πρόληψης του Εθισμού και των Εξαρτήσεων πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μαθητών από  τον κ. Βογδάνο Θεόδωρο, από το Κέντρο Στήριξης Φλώρινας.