γράφει ο Δημήτρης Γάκης 

Αναρωτηθήκατε γιατί η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ σε αυτήν την χώρα είναι χάλια; Γιατί τρία μνημόνια που θα άλλαζαν και θα εκσυγχρόνιζαν την χώρα όχι απλά δεν νοιάστηκαν να την βελτιώσουν αλλά την έκαναν ακόμη πιο άθλια;

Για τον ίδιο λόγο για τον οποίο δεν θα διορθωθεί ποτέ, μα ποτέ! Δεν πρόκειται ποτέ να γίνει καλύτερη, μην το ελπίζετε. Αρκεσθείτε σε αυτό που έχετε. Αρκεσθείτε στην διδασκαλία της Μαγειρικής στο σχολείο, στην απομνημόνευση και όχι στην ανάπτυξη κριτικής σκέψης, στην αποδόμηση της Ιστορίας, στην απαλοιφή των πυλώνων της Φιλοσοφίας, της Ηθικής, της Θρησκείας και στην «ενημέρωση- ενθάρρυνση» στις σεξουαλικές διαστροφές . Γιατί;

Γιατί , απλά, οι ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ αυτής της χώρας δεν το θέλουν αυτό. Και αναφέρομαι στους πραγματικούς ιδιοκτήτες και όχι σε εσάς. Τους πραγματικούς ιδιοκτήτες , τα μεγάλα και πλούσια ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ που ελέγχουν τα πράγματα και παίρνουν τις σημαντικές αποφάσεις!

Ξεχάστε τους Πολιτικούς! Αυτοί είναι μαριονέτες. Αυτοί ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ για να σας δώσουν την Ψευδαίσθηση της Ελευθερίας Επιλογής.

Δεν έχετε, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΛΟΓΗ! Έχετε ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ. Τους ΑΝΗΚΕΤΕ. Τους Ανήκουν τα πάντα! Τους ανήκει όλη η σημαντική γή, τους ανήκουν / ελέγχουν όλες τις Εταιρείες, έχουν αγοράσει και πληρώνουν τους Πολιτικούς, έχουν τους Δικαστές στο τσεπάκι τους και τους ανήκουν όλα τα ΜΜΕ, ώστε να ελέγχουν σχεδόν όλες τις ειδήσεις και πληροφορίες που φθάνουν σε εσάς. Δεν σας παραξενεύει ότι κάθε μέρα το δελτίο ειδήσεων είναι το ίδιο στην ΕΡΤ, στον Αντένα, Στον Άλφα, στο ΣΚΑΙ κλπ; Νομίζετε ότι ο ΣΚΑΙ υπηρετεί την ΝΔ και ο ΑΝΤ1 τον ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως είδατε την κοινή τοποθέτησή τους στο Θέμα του «εκλεκτού» Μπουτάρη; Σας κρατάνε από τα … μέζεα… Ναι από τα μέζεα!

Ξοδεύουν δισεκατομμύρια Ευρώ κάθε χρόνο παρασκηνιακά κάνοντας lobbying για να πάρουν αυτό που θέλουν!

Ξέρουμε τι θέλουν. Τα θέλουν όλα για τον ΕΑΥΤΟ τους και λιγότερα για τους ΑΛΛΟΥΣ.

Ξέρουμε τι ΔΕΝ θέλουν: Δεν θέλουν έναν λαό με κριτική σκέψη. Δεν θέλουν σωστά ενημερωμένο και μορφωμένο κόσμο με ικανότητα να κρίνει. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ. Δεν θέλουν κόσμο αρκετά έξυπνο ώστε να κάθεται στον καναπέ και να σκέφτεται πόσο άσχημα τον πηδάει ένα σύστημα που τους πέταξε στην Θάλασσα 30 χρόνια πριν. ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟ. ΘΕΛΟΥΝ ΥΠΑΚΟΥΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ. Θέλουν ανθρώπους που είναι τόσο έξυπνοι όσο να χειρίζονται τις μηχανές και την χαρτούρα και αρκετά χαζοί ώστε να δέχονται παθητικά τις αυξανόμενες απαιτήσεις τους για χαμηλότερους μισθούς, για περισσότερες ώρες δουλειάς, για συνεχή μείωση των προνομίων, για απλήρωτες υπερωρίες για ανασφάλιστη εργασία . Θέλουν ανθρώπους με μειωμένες συντάξεις που να εξαφανίζονται την ώρα που πάς να την εισπράξεις. Θέλουν τα λεφτά της κοινωνικής ασφάλισής σου και της σύνταξής σου. Τα θέλουν πίσω για να τα δώσουν στους Εγκληματίες φίλους τους των Τραπεζών και των Χρηματιστηρίων.

Και ξέρετε κάτι; Θα τα πάρουν. Θα μας τα πάρουν όλα, λεφτά, σπίτια, γη , αργά ή γρήγορα. Ήδη δεν σε αφήνουν να πάρεις τις οικονομίες σου από την τράπεζά τους. Γιατί; Γιατί τους ανήκει αυτό το μέρος!

Είναι ένα μεγάλο Club. Εσείς και εγώ δεν είμαστε μέσα! Ναι Εσείς και εγώ δεν είμαστε μέσα στο μεγάλο αυτό Club!!! Παρεμπιπτόντως είναι το ίδιο Club που σας πιπίλιζε το κεφάλι όλη την ημέρα, λέγοντάς σας τι να πιστέψετε, τι να σκεφθείτε, τι να αγοράσετε, τι ήρωας είναι ο Μπουτάρης , τι καλή είναι η ομοφιλοφιλία κλπ.

Το πλοίο έχει μπατάρει μάγκες, το παιγνίδι έχει γυρίσει… Αλλά κανένας δεν φαίνεται να το αντιλαμβάνεται κανείς δεν δείχνει να νοιάζεται.

Καλοί, τίμιοι εργαζόμενοι άνθρωποι, με μπλε, κόκκινες, πράσινες πεποιθήσεις συνεχίζουν να εκλέγουν αυτούς τους δοτούς καριόληδες που δεν δίνουν δεκάρα για αυτούς. Δεν δίνουν δεκάρα για εσάς. Δεν τους νοιάζ ει καθόλου για εσάς! Καθόλου! Καθόλου!

Έχουν ξεσκίσει το Σύνταγμα , σε διώκουν δικαστικά για ψήλου πήδημα, σε φυλακίζουν ως ομοφοβικό, σου στερούν την ελευθερία σκέψης και τώρα θα ελέγξουν και το διαδίκτυο. Σε ληστεύουν ατιμώρητα αλλά αν αντιδράσεις σε φυλακίζουν. Για αυτό τρέχω να γράψω αυτές τις γραμμές, μήπως και προλάβω, μήπως και μπορέσω να ξυπνήσω κάποια μυαλά…

Κανένας δεν το βλέπει; Κανένας δεν το αφουγκράζεται; Κανένας δεν το αντιλαμβάνεται; ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ; ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ;

Πάνω σε αυτό ποντάρουν! Στο γεγονός ότι οι Έλληνες θα παραμείνουν ηθελημένα καθισμένοι πάνω στο ΚΟΚΚΙΝΟ, ΜΠΛΕ, ΠΡΑΣΙΝΟ παλούκι που σας χώνουν κάθε μέρα. Ίσως για αυτό σας προπαγανδίζουν και την ομοφιλοφιλία!

Γιατί οι ιδιοκτήτες αυτής της χώρας ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ τους σας πάσαραν την καραμέλα! Ποια καραμέλα;

Ονομάζεται ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ. … Ναι όνειρο. Γιατί πρέπει ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΑΙ για να το πιστέψεις…

Καληνύχτα …

Δημήτριος ο Μιχαήλ Γάκη

(Βασισμένο στο ¨Αμερικανικό Όνειρο» του George Carlin -American Dream- YouTube)