Το Ειδικό Πρόγραμμα Χρηματοδότησης των ΟΤΑ, «ΦιλόΔημος», ενεργοποιείται από τον Υπουργό Εσωτερικών, με δύο Προσκλήσεις συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης.

Η πρώτη πρόσκληση αφορά την βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης και θα χρηματοδοτήσει αντικαταστάσεις παλαιών δικτύων, προμήθειες εξοπλισμού για τον εντοπισμό και τη μείωση των διαρροών, εξωτερικά υδραγωγεία, έργα καθαρισμού νερού, δεξαμενές και αντλιοστάσια νερού. Η δεύτερη πρόσκληση αφορά την διαχείριση των αστικών λυμάτων για την προστασία της δημόσιας υγείας και την βελτίωση της ποιότητας των υπόγειων και επιφανειακών υδάτων.

Τα δύο συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία αποτελούν έμπρακτη αποτύπωση της πολιτικής της κυβέρνησης για τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρά τους περιορισμούς των δημοσιονομικών δεδομένων. Ταυτόχρονα, δίνουν έμφαση σε στοχευμένα έργα υποδομών, με μεγάλη κοινωνική απόδοση και αναπτυξιακή προοπτική για τους δήμους. Οι Δήμοι της περιοχής μας οφείλουν να τα αξιοποιήσουν προς όφελος της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

Λόγω του αγροτικού χαρακτήρα του νομού μας γίνεται μια σημαντική προσπάθεια ώστε το προσεχές διάστημα, στο πλαίσιο του «ΦιλόΔημος», να εκδοθεί πρόσκληση για την αγροτική οδοποιία με σκοπό τη βελτίωση της προσβασιμότητας σε γεωργική ή κτηνοτροφική ή μικτή εκμετάλλευση. Αναμένουμε τις εξελίξεις και ως προς αυτό.

Με εκτίμηση
Ο Βουλευτής Φλώρινας
Κωνσταντίνος Σέλτσας