Στις 14/5/2018 πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στελεχών της εταιρείας «ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ» με δασικούς συνεταιρισμούς της περιοχής προκειμένου να ενημερωθούν για τον τρόπο προμήθειας της μονάδας Βιομάζας 25MW που πρόκειται να κατασκευαστεί στον ΑΗΣ Αμυνταίου.

Στην τοποθέτησή του ο Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Σέλτσας ανέφερε: «Καλωσορίζω τα στελέχη της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στη Φλώρινα. Πριν 2 χρόνια περίπου υπήρξε επίσημη ανακοίνωση από την εταιρεία για την πρόθεσή της να κατασκευάσει αυτή τη μονάδα σε συνεργασία με κάποιον στρατηγικό επενδυτή. Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να κατασκευαστεί στην περιοχή της Κοζάνης. Επισημάναμε τότε ότι λόγω της ολοκλήρωσης των ωρών λειτουργίας του ΑΗΣ Αμυνταίου και για να μην κινδυνέψει το μέλλον της Τηλεθέρμανσης του Αμυνταίου θα ήταν πιο χρήσιμη η κατασκευή της μονάδας στον ΑΗΣ Αμυνταίου. Τελικώς αυτό έγινε δεκτό. Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση γι’ αυτή την εξέλιξη. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που θα προσφέρει 40 νέες σταθερές θέσεις εργασίας με κριτήριο την εντοπιότητα. Θα συμβάλλει στην ομαλή εξέλιξη της Τηλεθέρμανσης της περιοχής του Αμυνταίου και θα ενισχύσει την τοπική οικονομία, καθώς δασικοί συνεταιρισμοί και αγρότες θα μπορούν να προμηθεύουν με πρώτη ύλη βιομάζας, όπως δασική ξυλεία και παραπροϊόντα αυτής, ενεργειακές καλλιέργειες, και υπολείμματα παραδοσιακών καλλιεργειών. Ο ετήσιος κύκλος εργασιών της εταιρείας θα είναι 12.000.000 ευρώ. Μιλάμε για ένα τεράστιο ποσό που μπορεί να πέσει στην τοπική οικονομία. Αυτή η εξέλιξη πρέπει να βρει τους παραγωγούς της περιοχής μας έτοιμους».

Οι δασικοί συνεταιρισμοί που ήταν παρόντες στην συνάντηση ήταν ιδιαίτερα θετικοί σε μια μελλοντική συνεργασία. Εξέφρασαν όμως την ανησυχία τους για το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα διέπει την λειτουργία τους. Ο κ. Βουλευτής ζήτησε από τους εκπροσώπους των συνεταιρισμών συγκεκριμένες προτάσεις βελτίωσης του Ν. 4423/2016 για τους δασικούς συνεταιρισμούς και δεσμεύτηκε να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να ολοκληρωθεί γρήγορα η μετάβαση στο νέο πλαίσιο ώστε να μην χαθεί η ευκαιρία συνεργασίας με τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες για τη μονάδα Βιομάζας.

Από το Γραφείο Τύπου