Φλώρινιώτικα Νέα
Η 1η Δεξιοτεχνία Αυτοκινήτων Φλώρινας πέρασε στην ιστορία αφήνοντας μόνο θετικά αποτελέσματα και άριστη εικόνα οργανωτικά αλλά και αγωνιστικά.
Θα μπορούσαμε να πούμε πως το προσωπικό στοίχημα του Φλωρινιώτη οδηγού Τάσου Χατζηχρήστου να φέρει και να εδραιώσει αγώνες αυτοκινήτου όποιας μορφής τελικά το κέρδισε
Οργάνωση και αθλητές μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον κόσμο που αγκάλιασε και χειροκρότησε τους αγωνιζομένους. 
Έτσι πλέον αμφότεροι μετράνε αντίστροφα για του χρόνου στην 2η Δεξιοτεχνία Αυτοκινήτου Φλώρινας που πλέον θα προσμετρά στο πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος ενώ στα σκαριά για την επόμενη χρονιά βρίσκεται και η έλευση της 1ης Ανάβασης Φλώρινας η οποία θα φέρει πολλά γνωστά ονόματα οδηγούς μαζί με τις ομάδες τους και πολλούς επισκέπτες αφού ως γνωστόν ο μηχανοκίνητος αθλητισμός έχει πολλούς φαν του αθλήματος.

Ας δούμε όμως παρακάτω τι έγραψε ο Τάσος Χατζηχρήστος στο προσωπικό του ιστολόγιο την επόμενη μέρα του αγώνα.
Να σημειώσουμε πως τα Φλωρινιώτικα Νέα είναι χορηγός επικοινωνίας της ομάδας Chatzihristos Rally Team Florina 

γράφει ο Τάσος Χατζηχρήστος – οδηγός αγώνων 

Μια μεγάλη διοργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού ,πολύ σημαντική για την πόλη μας μετά την αποχώρηση του Ραλλυ 4χ4 το οποίο δεν έτυχε και τόσης αποδοχής όσο η 1η Δεξιοτεχνία Αυτοκινήτου Φλώρινας που την αγκαλιάσαμε όλοι μας. 
Άριστη σε όλα η διοργάνωση από την Αυτοκινητιστική Λέσχη Πτολεμαΐδας κατάφερε να επισκιάσει και να εκτοπίσει το πολυδάπανο και επικίνδυνο Rally Greece Offroad 4χ4 .

Η 1η Δεξιοτεχνία Αυτοκινήτου είχε την έγκριση της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) με την πολύτιμη συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και του Δήμου Φλώρινας που φρόντισαν και τις δυο ημέρες να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στους φιλοξενούμενους αθλητές.

Το Σάββατο 26 Μαίου σε μια όμορφη τελετή στην πλατεία της Φλώρινας παρουσιάστηκαν οι οδηγοί που έλαβαν μέρος με τα αυτοκίνητα τους ( όσα αυτοκίνητα είχαν πινακίδες κυκλοφορίας ενώ τα με αγωνιστικές πινακίδες ΔΕΝ επέτρεψε η Τροχαία να μετακινηθούν και παρέμειναν στον χώρο του ΔΑΚ) .

Ήταν ένας εξαιρετικός αγώνας τόσο από οργανωτικής όσο και από αγωνιστικής πλευράς, πληρούσε όλους τους κανονισμούς ασφαλείας που προβλέπονται από τον ΕΑΚ ,και αυτό προκύπτει από την βαθμολογία στο τέλος του αγώνα από τα στελέχη.
Αξίζει να σημειωθεί πως το κόστος συμμετοχής στον αγώνα ήταν στο συμβολικό ποσό των….40 € !!!!
Οι συμμετοχές έφτασαν τις 36 ..!!! , και μετείχαν αθλητές από την Φλώρινα την Πτολεμαΐδα , την Κοζάνη , την Δράμα , την Καβάλα , Αλεξανδρούπολη , Θεσσαλονίκη ,και την Κρήτη……!!
Δόθηκε η ευκαιρία λοιπόν για ακόμη μια φορά στην πόλη μας να θαυμάσουν οι συμπολίτες μας από κοντά αυτοκίνητα απλά , καθημερινής χρήσης , αυτοκίνητα αγωνιστικά , αυτοκίνητα drift ,ιστορικά αυτοκίνητα ,και το σημαντικότερο αγωνιστικά αυτοκίνητα ραλλυ group B παγκοσμίων πρωταθλητών που συμμετείχαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα την δεκαετία του 1980 τα οποία δεν τα συναντούμε καθημερινά.

Επιπλέον γνωρίσαμε όλοι μας εξαιρετικούς οδηγούς τόσο από αγωνιστικής πλευράς αλλά κυρίως απλούς , πρόσχαρους με θετική ενέργεια αθλητές και κυρίως αξιοπρεπείς ανθρώπους οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την πόλη μας και έμειναν κατενθουσιασμένοι από την οργάνωση την φιλοξενία μας και κυρίως τον κόσμο που τους καταχειροκρότησε αναγνωρίζοντας τις ικανότητες τους.
Η οργάνωση ήταν τουλάχιστον εξαιρετική ….. !!!!

Διοργανωτής για άλλη μια φορά η Αυτοκινητιστική Λέσχη Πτολεμαΐδας που εδώ και τρεις δεκαετίες διοργανώνει κάθε μορφής αγώνα με απόλυτη επιτυχία με αποκλειστικό σκοπό και μόνο την ….ΑΣΦΑΛΕΙΑ ….σε αντίθεση με τις όποιες αρπαχτές ,τα υπερβολικά αδικαιολόγητα κονδύλια, τον κίνδυνο δημιουργίας κάποιου ατυχήματος , με απώτερο σκοπό αποκλειστικά και μόνο το οικονομικό όφελος που συμβαίνουν σε άλλους αγώνες…

Αυτό έξαλλου προκύπτει τόσο από την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου όσο και από την συμμετοχή και τον ενθουσιασμό όλων των αγωνιζομένων συμπεριλαμβανομένων και των ομάδων τους των χορηγών τους των ΜΜΕ και φυσικά την αναγνώριση από τις τοπικές αρχές οι οποίες συνέδραμαν τα μέγιστα και φυσικά από όλο τον κόσμο της Φλώρινας.
Στόχος μας λοιπόν είναι να καθιερωθεί και να εξασφαλιστεί από τους διοικούντες και όχι μόνο αυτή η διοργάνωση αλλά και άλλες παρόμοιες επιτυχημένες διοργανώσεις που είναι στα σχέδια της ΑΛΠ οι οποίες μόνο όφελος έχουν για την περιοχή.
Ελπίζουμε ότι και του χρόνου θα επαναληφθεί αυτό το πολύ επιτυχημένο γεγονός γιατί ήδη από τους μετέχοντες αθλητές το χρονόμετρο μετρά αντίστροφα για την 2η Δεξιοτεχνία Αυτοκινήτου Φλώρινας.


Τάσος Χατζηχρήστος 
Οδηγός αγώνων 
Αντιπρόεδρος Αυτοκινητιστικής Λέσχης Πτολεμαΐδας (Α.Λ.Π)