Η εβδομαδιαία εφημερίδα "Φωνή της Φλωρίνης" μέσα απο την στήλη "Παράθυρο στο Παρελθόν" με αφορμή το συλλαλητήριο που πραγματοποίηθηκε για την μη εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας ,μας θυμίζει τι έγραψε στο ρεπορτάζ για το συλλαλητήριο  που είχε γίνει το Μάρτιο του 1994 για τον ίδιο λόγο.

Ευχαριστούμε τον εκδότη κ.Σωτήριο Βόσδου για την παραχώρηση της άδειας αναδημοσίευσης.

Ας διαβάσουμε λοιπόν τι έγραφε το ρεπορτάζ τότε : 

Σε «αναβρασμό» για τον σφετερισμό  του ονόματος της Μακεδονίας ήταν οι Φλωρινιώτες και πριν 24 χρόνια με αφορμή την αναγνώριση του κράτους των Σκοπίων από τις Η.Π.Α.. Σε έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο που συγκάλεσε ο (τότε) Δήμαρχος Αναστάσιος Κωτσόπουλος την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 1994, ο ιερός κλήρος, οι Δήμαρχοι Φλώρινας και Αμυνταίου, η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Φλώρινας και διάφοροι φορείς που συμμετείχαν, ενέκριναν ομόφωνα σχετικό ψήφισμα.

Την επόμενη μέρα, Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 1994, αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον (τότε) αντιδήμαρχο Ιωάννη Αργυρόπουλο επέδωσε το ψήφισμα στον εδρεύοντα στην Θεσσαλονίκη Αμερικανό Πρόξενο Μπλάντφορτ.  Λίγες μέρες αργότερα, την Πέμπτη 17 Μαρτίου 1994, ακολούθησε Παμφλωρινιώτικο Συλλαλητήριο που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία των 15μελών μαθητικών συμβουλίων στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας με κύριο ομιλητή των εκπρόσωπο των 15μελών Παναγιώτη Γρατσία.

Εκεί, για μια ακόμα φορά, οι Φλωρινιώτες διεκήρυξαν ότι «Η Μακεδονία είναι η καρδιά μας».