Με την δέουσα μεγαλοπρέπεια και  ιδιαίτερη λαμπρότητα χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ Θεόκλητου τελέστηκαν την Κυριακή 17 Ιουνίου τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Αμμοχωρίου Φλώρινας.
Το Σάββατο 16 Ιουνίου το απόγευμα ετελέσθει Μέγας Εσπερινός με την παρουσία 4 ιερέων και του εφημέριου του Ιερού Ναού π. Μάξιμου ο οποίος κατά το κήρυγμα του αναφέρθηκε για ποιον λόγο γίνονται τα εγκαίνια του ναού αλλά και στην διαδικασία και το νόημα των Εγκαινίων που θα ακολουθηθεί την επόμενη μέρα. 
Την Κυριακή 17 Ιουνίου ετελέσθη η Ακολουθία των Εγκαινίων του Ιερού Ναού και αμέσως μετα  η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, με προεξάρχοντα τον Σεβασμιότατο ο οποίος ανακαινήσθηκε προσφάτα με την συνεισφορά των χωριανών ενώ πριν  50 χρόνια θεμελιώθηκε και από τότε λειτουργούσε χωρίς να έχουν τελεσθεί εγκαίνια.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως εκτός του πρωτοψάλτη του χωριού Μιχαήλ Τοπάλτση έψαλλε και ο Άρχων Υμνωδός του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αθανάσιος Βουγιουκλής.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησαν χορευτικά από χορευτικά τμήματα του χωριού τα οποία χόρεψαν 4 αντιπροσωπευτικούς χορούς της περιοχής Φλώρινας.

Παρακάτω ακολουθεί βίντεο και φωτογραφικό υλικό το οποίο μας παραχώρησε ευγενικά κατόπιν αδείας για τα Φλωρινιώτικα Νέα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ο φωτογράφος Χρήστος Σωτηριάδης PhotoShow_Action team τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την παραχώρηση του οπτικού υλικού.
`