Η καλή λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος είναι κάτι που δεν το σκεφτόμαστε ιδιαίτερα και θεωρούμε δεδομένο ότι θα υφίσταται συνεχώς τις καταπονήσεις από τη ροή του νερού και τα ξένα σώματα που μπαίνουν στις σωληνώσεις και τις καταστρέφουν ή τις αποφράσσουν. Η αλήθεια όμως είναι πως κανείς δεν ξεφεύγει από τον νόμο της φθοράς και κάποια στιγμή και το δικό μας αποχετευτικό θα βγάλει πρόβλημα, το οποίο μάλιστα ενδέχεται να επηρεάσει και τα υπόλοιπα διαμερίσματα. 

Για κάθε τέτοιο ενδεχόμενο υπάρχουν σήμερα πολλές εταιρείες αποφράξεων σε κάθε σημείο της Ελλάδας που δίνουν λύσεις σε δύσκολες καταστάσεις και καθαρίζουν τους αγωγούς τόσο καλά ώστε να είναι πολύ δύσκολο να παρουσιαστεί ξανά τέτοιο πρόβλημα. Χάρη σε ψηφιακές κάμερες και σε απεικονιστικές μεθόδους εντοπίζουν την απόφραξη στο βουλωμένο σημείο και το απελευθερώνουν από τα ξένα υλικά που έχουν συσσωρευθεί και έχουν κλείσει τον σωλήνα. Μετά το πέρας της εργασίας και τον καθαρισμό οι τεχνίτες δίνουν στους πελάτες τους και εγγύηση, με την οποία οι τελευταίοι καλύπτονται σε περίπτωση που ο αγωγός εξακολουθήσει να είναι προβληματικός, μια περίπτωση πάντως που είναι εξαιρετικά σπάνια. 

Πριν από κάθε παρέμβαση των ειδικών πάντως θα πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν μας ότι οι τακτικοί έλεγχοι των εγκαταστάσεων της πολυκατοικίας μάς σώζουν από πολύ κόπο και ταλαιπωρία, γιατί πολλές φορές αυτού του είδους τα προβλήματα είναι ύπουλα και εμείς τα καταλαβαίνουμε μόνο όταν είναι αργά. Η συντήρηση του αποχετευτικού δικτύου είναι μια υπηρεσία που παρέχουν οι εταιρείες αποφράξεων ώστε να μη χρειαστεί να κάνουν πιο σύνθετη και παρεμβατική εργασία, κάτι που ίσως έχει επίπτωση και στο κόστος.

Το υψηλό επίπεδο της τεχνογνωσίας τους μάλιστα κάνει τις εταιρείες ικανές να ανταποκρίνονται όχι μόνο στις απαιτήσεις μιας πολυκατοικίας, αλλά ακόμη και στις ανάγκες ξενοδοχείων, εργοστασίων, στρατώνων και μεγαλύτερων κτιριακών συνόλων. Η ανάγκη μάλιστα να απομακρυνθούν τοξικά υλικά από κάποιες περιοχές, που επίσης καλύπτεται από τις εταιρείες αποφράξεων, δείχνει πόσο αξιόπιστες είναι και πόσο σύνθετες και δύσκολες εργασίες μπορούν να εκτελούν.
Η αξιοπιστία τους μάλιστα φαίνεται και από το γεγονός ότι αναλαμβάνουν απαντλήσεις υδάτων από διαμερίσματα που έχουν πλημμυρίσει απειλώντας τη ζωή των ενοίκων τους. Σε ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν βοηθήσει πολλές φορές ανθρώπους να σώσουν τα σπίτια τους, μαζί με την Πυροσβεστική και τις άλλες Αρχές. Μεταφορές νερού και αδειάσματα φρεατίων αποχέτευσης βέβαια είναι στην καθημερινή τους ατζέντα, ενώ αναλαμβάνουν και εκκενώσεις βόθρων, μια πολύ σημαντική εργασία.
Έχοντας λοιπόν γνώση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της κάθε εταιρείας, είτε μέσα από τις παρουσιάσεις τους μέσω Διαδικτύου είτε μέσω γνωστών και φίλων, δεν έχετε παρά να επιλέξετε εκείνη που σας ταιριάζει περισσότερο, συνυπολογίζοντας κριτήρια όπως η έδρα τους και ο τιμοκατάλογος των υπηρεσιών τους, ο οποίος πάντως κινείται σε λογικά πλαίσια, δεδομένης της κρίσης.

Μετά την πρώτη, «αναγνωριστική» φορά που θα έλθετε σε επαφή με μια εταιρεία αποφράξεων θα διαπιστώσετε πόσο μεγάλος επαγγελματισμός τις διακρίνει και πόσο μπροστά βάζουν την καλή δουλειά σε σχέση με το κέρδος. Τις επόμενες φορές απλά θα τους έχετε κάνει φίλους και θα κερδίσετε όλα τα προνόμια που έχει μια σταθερή σχέση επαγγελματία - πελάτη. Και ο καλός σας λόγος θα είναι για εκείνους η μέγιστη ανταμοιβή.

Για περισσότερες πληροφορίες: apofraxeis4u