Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του reportplus.gr και όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Χρήστος Νικολαΐδης διαβάζουμε το εξής : 

Στο  Περιβαλλοντικό Κέντρο Πρεσπών θα φιλοξενηθεί, σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, η ιστορική συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον σκοπιανό ομόλογο του Ζόραν Ζάεφ, που θα καταλήξει στην υπογραφή της συμφωνίας, με την οποία η Ελλάδα θα αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ και να συμφωνήσει μία σειρά από αλλαγές στις σχέσεις των δύο χωρών…

Πληροφορίες από την περιοχή αναφέρουν ότι χτες στελέχη από το Υπουργείο Εξωτερικών, την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και το Γραφείο Πρωθυπουργού βρέθηκαν στο χωριό Πύλη για να τακτοποιήσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες. Ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες παραδοσιακών ξενώνων είπαν στο “RP” ότι οι αξιωματούχοι αυτοί τους ενημέρωσαν ότι ενδεχομένως θα χρειαστούν τα καταλύματα τους. Ενημερώθηκαν για τη διαθεσιμότητα των δωματίων τους για τις επόμενες ημέρες και τους ζήτησαν να έχουν μία απ’ ευθείας και άμεση επικοινωνία μέσα στις επόμενες ώρες για τις τελικές διευθετήσεις.

Οι αξιωματούχοι φάνηκαν να καταλήγουν στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Πρεσπών ένα άνετο και μοντέρνο κτίριο, που διαθέτει επαρκείς αίθουσες για τις συναντήσεις και την συνέντευξη Τύπου.

Εναλλακτικά, εξετάστηκαν οι αίθουσες ενός ξενοδοχείου και ενός μικρού συνεδριακού κέντρου. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σήμερα σε ειδική σύσκεψη που θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σήμερα το τηλεφώνημα;
Πηγές κοντά στον πρωθυπουργό των Σκοπίων ισχυρίζονταν το βράδυ της Κυριακής ότι το περίφημο τηλεφώνημα θα γίνει σήμερα Δευτέρα, ή το αργότερο αύριο Τρίτη. Η τελευταία καθυστέρηση προέκυψε από την διαφωνία μεταξύ του Ζάεφ και του Ντιμιτρόφ, καθώς ο μεν Υπουργός Εξωτερικών υποστήριζε ότι η Ελλάδα δεν αποτύπωσε με σωστό τρόπο τα όσα συμφωνήθηκαν. Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του θέλησε να προχωρήσει για να μην χαθούν οι προθεσμίες. Η χρυσή τομή βρέθηκε στο να τεθεί στον Μάθιου Νίμιτς το αίτημα για μία νέα συνάντηση. Με την απάντηση του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ θα γίνει το τηλεφώνημα στο Μέγαρο Μαξίμου, αναφέρουν ακριβείς πληροφορίες…


reportplus.gr
Χρήστος Νικολαΐδης