Το ΔΣ της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας εκφράζει την έντονη διαφωνία του και καταδικάζει απερίφραστα την συμφωνία που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με την κυβέρνηση των Σκοπίων πριν λίγες ημέρες στην ηρωική περιοχή των Πρεσπών.
Η εν λόγω συμφωνία δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από ότι επιλύει. Η αναγνώριση «μακεδονικής» εθνότητας και γλώσσας, εκτός από ανιστόρητη, δυναμιτίζει την ατμόσφαιρα στην περιοχή μας, υπηρετεί το ιδεολόγημα του «μακεδονισμού» της σκοπιανής πλευράς και ενισχύει τυχόν εθνικιστικούς παροξυσμούς και επεκτατικές μελλοντικές βλέψεις, των βόρειων γειτόνων μας, εναντίον της χώρας μας και της ιερής και ποτισμένης με αίμα γής της Μακεδονίας. Επιπλέον σε καμία περίπτωση αυτή η συμφωνία δεν συμβάλει στην σταθερότητα και την ευημερία της πολύπαθης περιοχής μας.

Οφείλουμε να συμβάλουμε όλοι στην διαφύλαξη της εθνικής ενότητας και στην καταπολέμηση του διχασμού της ελληνικής κοινωνίας. Άλλωστε, ο εθνικός διχασμός ιστορικά ήταν πάντα υπεύθυνος για ολέθριες εθνικές συμφορές.

Καλούμε την ελληνική και ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία, να σταθεί απέναντι στην συμφωνία αυτή, η οποία δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα.

Καλούμε τις όλες πολιτικές δυνάμεις του τόπου να μην επικυρώσουν την συμφωνία στο ελληνικό κοινοβούλιο και να αγωνιστούν για την ανάκληση της.


ΤΟ ΔΣ