Ξεχάστε όσα ξέρατε – Αλλάζουν όλα από τον Σεπτέμβριο του 2019 – Τέλος Ιουλίου οι επίσημες ανακοινώσεις
Οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας που ανατρέπουν τα πάντα…

Το τέλος των Πανελληνίων Εξετάσεων για τα παιδιά που θα μπουν στην Γ’ Λυκείου τον Σεπτέμβριο του 2019 και θα μπουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τον Ιούνιο 2020 ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Μάξιμου Χαρακόπουλου.

Όπως είπε, «το απολυτήριο είναι αυτό που θα παίξει ρόλο», το οποίο θα το παίρνουν οι μαθητές με εξετάσεις, με παρουσίες και εργασίες.

Ο υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε πως οι αλλαγές αφορούν τα παιδιά που θα μπουν τον Ιούνιο του 2020, τα οποία θα πάνε στην Γ’ Λυκείου από τον Σεπτέμβριο του ’19. «Θα το ανακοινώσουμε προς το τέλος του μήνα και θα είναι δομημένο ποια θα είναι η τρίτη Λυκείου».
Ο κ. Γαβρόγλου επισήμανε πως «εμείς δεν μιλήσαμε για ελεύθερη πρόσβαση όποιος θέλει όπου θέλει μπαίνει, μιλήσαμε για ελεύθερη πρόσβαση ως ένα αντίβαρο για αυτό που γίνεται σήμερα και ουδέποτε και σας προκαλώ να πείτε ποιος είπε ότι θα μπαίνεις χωρίς καμία εξέταση για κανένα μάθημα. Γιατί και το απολυτήριο για να πάρεις, εξετάσεις πρέπει να δώσεις. Άλλο όμως εξετάσεις και άλλο κεντρικό εξεταστικό σύστημα».

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια λέγοντας πως το θέμα αυτό είναι σύνθετο και στη συζήτηση αυτή δεν θέλει να μπει.

newsbomb