Στην Φλώρινα βρέθηκε την Παρασκευή 8 Ιουνίου ο 4 φόρες Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Brazilian Jiu Jitsu Ricardo Testai 4 dan Shotokan karate φιλοξενούμενος από τον Α.Σ. Παγκράτιον Φλώρινας.

Η παρουσία του Βραζιλίανου Ricardo Testai στον σύλλογο έχει να κάνει με την έναρξη τμήματος Brazilian Jiu Jitsu από τον Α.Σ Παγκράτιον Φλώρινας έτσι ώστε οι αθλητές του συλλόγου μέσα από ένα σεμινάριο να γνωρίσουν την τεχνική του Brazilian Jiu Jitsu από έναν πρωταθλητή Παγκοσμίου κλάσης ο οποίος τονίζεται είναι προπονητής αθλητών B.J.J & M.M.A υψηλού επιπέδου .

Μαζί με τους αθλητές συμμετείχαν και δάσκαλοι του συλλόγου Γιώργος Κορομπίλης και Νικόλαος Κορομπίλης ενώ συμμετείχε και ο Νάσος Γλυκής του Α.Σ.Budo Θεσσαλονίκης.

Τον Ricardo Testai καλωσόρισε ο πρόεδρος του συλλόγου Κίμων Τσαρτσιταλίδης ο οποίος τόνισε πως είναι τιμή για την πόλη μας και για τον σύλλογο να φιλοξενεί ενα αθλητή του βεληνεκούς του Ricardo Testai ευχαριστώντας τον για την αποδοχή της πρόσκλησης.
Το σεμινάριο έγινε σε όλα τα ηλικιακά τμήματα του συλλόγου με τους αθλητές να δηλώνουν εντυπωσιασμένοι.

Ο Ricardo Testai δεν παρέλειψε να φωτογραφηθεί με όλους τους αθλητές του συλλόγου ευχαριστώντας τους για την φιλοξενία και την προσοχή που έδειξαν κατά την διάρκεια του σεμιναρίου.