Η ακριτική Φλώρινα έστειλε πολλαπλά μυνήματα με την μεγαλειώδη συγκέντρωση - συλλαλητήριο για την ΜΗ εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας.

Οι πολίτες της ακριτικής μας πόλης βροντοφώναξαν προς κάθε κατεύθυνση πως το όνομα της Μακεδονίας ειναι αδιαπραγμάτευτο και πως η ιστορία δεν παραχαράσεται.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του ΦΣΦ Αριστοτέλης Φλώρινας Κωνσταντίνος Χατζηστεφάνου Ραπτόπουλος.
Παρόντες στην συγκέντρωση ήταν οι α) Μητροπολίτης Φλώρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ Θεόκλητος ο οποίος απέυθυνε χαιρετισμό τονίζοντας πως η Εκκλήσια ήταν και θα είναι μπροστά σε κάθε αγώνα που έχει να κάνει με το δίκαιο της πατρίδος μας, παρών επίσης ο βουλευτής Φλώρινας Αντωνίαδης Ιωάννης ο Δήμαρχος Φλώρινας Ιωάννης Βοσκόπουλος ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Μπίρος Στέφανος και ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Κωσταντίνος Γέρου ο Αντιδήμαρχος Αμυνταίου Ιωάννης Νάτσης ο Α΄Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας Καραμήτσος Αναστάσιος και πολλοι πρόεδροι και μέλη συλλόγων.

Συγκινητική ήταν η στίγμη όταν η κ Αλεξάνδρα Βακιτσίδου ως εκπρόσωπος των Φλωρινιωτών της Αυστραλίας στον χαιρετισμό της δάκρυσε αναφερόμενη στους Μακεδονομάχους παππούδες τις και στον μαρτυρικό θάνατο που είχαν κατα τον Μακεδονικό αγώνα. 
Χαιρετισμό απεύθυναν και ο Νικόλαος Κατσάκης τέως Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Αυστραλίας και ο εκπαιδευτικός -συγγραφέας Βασιλειάδης Δαμιανός.

Ακουλουθεί βίντεο με όλες τις ομιλίες και πλούσιο φωτορεπορτάζ :