Θέμα: " Έδρα Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονία"

Κύριε Υπουργέ,
Με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε στο με αριθ. 2520/29-06-2018 ΦΕΚ, Τεύχος Β’, την με αριθμό 97719/Ζ1/13-6-2018 απόφασή Σας με την οποία καθορίζονται οι «Αντιστοιχίες Τμημάτων, Εισαγωγικών Κατευθύνσεων και Προγραμμάτων Σπουδών των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, ακαδημαϊκού έτους 2018-2019». Η έκπληξή μας συνίσταται στο γεγονός ότι το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας φέρεται να έχει έδρα την πόλη της Κοζάνης και όχι της Φλώρινας, στην οποία εδρεύει από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα.

Εμείς μέχρι και σήμερα δεν γνωρίζουμε ότι έχει μεταφερθεί η έδρα του παραπάνω τμήματος από την πόλη της Φλώρινας στην πόλη της Κοζάνης.

Επειδή θεωρούμε αδύνατο να έχει συμβεί κάτι τέτοιο εν αγνοία της τοπικής κοινωνίας αλλά και του ιδίου του πανεπιστημίου, δεν κατανοούμε τον λόγο για τον οποίο φέρεται στην παραπάνω απόφαση η πόλη της Κοζάνης ως έδρα του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Πώς είναι δυνατόν να διέλαθε της προσοχής τόσων εμπλεκομένων στην έκδοση της απόφασης η αναγραφή άλλης πόλης από την πραγματική έδρα αυτού;
Μήπως η «κατά λάθος» αναγραφή προμηνύει εξελίξεις σχετικά με την έδρα του Τμήματος; Μήπως για άλλη μια φορά η Π.Ε. Φλώρινας θα βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων εν αγνοία αυτής; Μήπως πρόκειται να υπάρξει μετακίνησή του σε άλλη όμορη πόλη (πιθανόν αυτή που αναγράφεται), όπως συνέβη και με το Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών;

Αξίζουν οι πολίτες της Φλώρινας τέτοιας αντιμετώπισης από την Πολιτεία;

Επειδή σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε συμπεριφορές που θίγουν όλους εμάς που έχουμε στηρίξει εδώ και πάρα πολλά χρόνια το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας αλλά και υπονομεύουν την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των τμημάτων που έχουν έδρα την πόλη της Φλώρινας.

Σας Παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα

στην ανάκληση της παραπάνω απόφασης κατά το σκέλος που αφορά το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας που φέρεται να έχει έδρα την πόλη της Κοζάνης και όχι της Φλώρινας, στην οποία εδρεύει από την ίδρυσή του.

Να εκδώσετε νέα απόφαση αποκαθιστώντας την νομιμότητα.

Να αποδοθούν οι ευθύνες σε εκείνους που συνέβαλαν στην έκδοση της απόφασης και
Να έχουμε τη ρητή διαβεβαίωσή Σας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μετακίνηση της έδρας αυτού σε άλλη πόλη.


Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΙΡΟΣ