Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018


Στη λίμνη Βεγορίτιδα εμφανίσθηκε το τελευταίο διάστημα φαινόμενο δυσχρωματισμού, ως συνέπεια της ύπαρξης μεγάλης ποσότητας φυτοπλαγκτόν. Τα αίτια του φαινομένου διερευνώνται με μετρήσεις που διεξάγουν η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το ΕΚΒΥ (Ελληνικό Κέντρο Βιότοπων – Υγροτόπων) και το Γενικό Χημείο του Κράτους (Γ.Χ.Κ.)
Επειδή στη λίμνη Βεγορίτιδα υφίσταται ακτή κολύμβησης στην Τ.Κ. Αγ. Παντελεήμονα του Δήμου Αμυνταίου και για προληπτικούς λόγους μέχρι την ασφαλή εξαγωγή συμπερασμάτων από την πραγματοποιούμενη διερεύνηση, παρακαλείται το ενδιαφερόμενο κοινό να αποφεύγει την έκθεση στα νερά της εν λόγω κολυμβητικής ακτής. 
Παρακαλούνται οι Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές να ενημερώσουν άμεσα με κάθε πρόσφορο μέσον το ενδιαφερόμενο κοινό.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην επίσημα ιστοσελίδα http://www.apdhp-dm.gov.gr/ydata.html που δημοσιεύονται τα στοιχεία των κολυμβητικών ακτών. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολίασε και εσύ για το θέμα αυτό ......!!!!!!!!

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.