Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λαιμού στα πλαίσια της υλοποίησης του Θεατρικού Εργαστηρίου στα πλαίσια του προγράμματος Poliprespa  με την υποστήριξη του Δήμου Πρεσπών, της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πρεσπών και της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών προσέφερε στους θεατές μια εξαιρετική καλοστημένη παράσταση που ετοιμάστηκε μέσα σε χρονικό διάστημα 2 μηνών και απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν στον Λαιμό Πρεσπών το βράδυ της Τετάρτης 11/7.

Με τον τίτλο "Η Αλφαβήτα της Εφηβείας" που σκηνοθέτησε η Μάρθα Μαυρίδου οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Πρεσπών εισέπραξαν παρατεταμένο χειροκρότημα αφού κατάφεραν να ερμηνεύσουν άριστα όλους τους ρόλους της παράστασης μεταφέροντας τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των εφήβων μέσα από διάφορα καλοσκηνοθετημένα χιουμοριστικά σκετς.


Το Poliprespa είναι ένα πρόγραμμα που υλοποιούν οι τοπικοί φορείς της Πρέσπας με σκοπό τη δημιουργία ενός μοντέλου ανάπτυξης της περιοχής που θα έχει ως  «όχημα» το περιβάλλον και θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην κοινωνία. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη των τοπικών φορέων και τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.


Δείτε παρακάτω δηλώσεις του Δημάρχου Πρεσπών Παναγιώτη Πασχαλίδη και της σκηνοθέτιδας Μάρθας Μαυρίδου.