Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2018

on

Αφιερωμένες στα 70 χρόνια από τη λήξη του εμφυλίου πολέμου, με μια βραδιά αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα ποιητή και αγωνιστή της ελευθερίας Γιάννη Ρίτσο είναι οι φετινές εκδηλώσεις "Πρέσπεια".


Στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το Δ.Σ του οργανισμού η πρόεδρος Χρύσα Μάντση τόνισε πως οι εκδηλώσεις θα γίνουν τιμώντας τα θύματα των πυρκαγιών.

Ο Αντιπρόεδρος Νικόλαος Ταμουτσέλης τόνισε πως το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων είναι προϊόν πολύμηνης εργασίας και παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον ενώ στόχος, στα πλαίσια και των τραγικών γεγονότων που μεσολάβησαν, ήταν να δοθεί ο απαραίτητος συμβολισμός.


Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Οργανισμού Γιώργος Λιάνης, τόνισε πως πρωταρχικός στόχος των Πρεσπείων κάθε χρόνο είναι να ενώσουν όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις και να γιορτάσουν και να τιμήσουν με ενωτικό τρόπο. 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 23 Αυγούστου στην Τοπική Κοινότητα Μελίτης, τιμώντας έτσι και την άνοδο του “Μελιτέα” Μελίτης στην Γ’ Εθνική Κατηγορία. Θα συμμετέχει η λαϊκή χορωδία “Μίκης Θεοδωράκης” ενώ θα τραγουδήσουν ο Μανώλης Λιδάκης και η Σοφία Παπάζογλου.
Την Παρασκευή 24 Αυγούστου στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου θα πραγματοποιηθεί συναυλία αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα ποιητή Γιάννη Ρίτσο, με τα λιανοτράγουδα από τη φωνή του Γιώργου Νταλάρα και τη «Ρωμιοσύνη» την οποία θα απαγγείλει ο Γιώργος Κιμούλης. 

Το Σάββατο 25 Αυγούστου, στο νέο πάρκο Φλώρινας, θα πραγματοποιηθεί συναυλία για τον Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο «Όλη η Ελλάδα μια χορωδία», με τη συμμετοχή χορωδιών της Θεσσαλονίκης και της Φλώρινας με 80 συνολικά μέλη και πέντε κορυφαίους λυρικούς τραγουδιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με διεθνή εμβέλεια. 
Την Κυριακή 26 Αυγούστου οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με μία μεγάλη συναυλία με τον Σταύρο Ξαρχάκο και την Άλκηστις Πρωτοψάλτη,  
ενώ την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με τίτλο «70 χρόνια από τη λήξη του εμφυλίου πολέμου» με πέντε ομιλητές, τον επίτιμο αρχηγό ΓΕΣ Φράγκο Φραγκούλη, τον στρατιωτικό αναλυτή και παλαιό στρατιωτικό ακόλουθο στην Άγκυρα Σάββα Καλεντερίδη, τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Σορβόννης Κωνσταντίνο Τσουκαλά, τον καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Ηλία Νικολακόπουλο και τον Νικόλαο Μέρτζο. Όπως δήλωσε ο κ. Λιάνης, η επιλογή των ομιλητών έγινε με κριτήριο ισορροπίας και με στόχο την ενότητα και την ομόνοια.

Αναφερόμενος σε πρόσφατο δημοσίευμα της καθηγήτριας Σοφίας Ηλιάδου Τάχου, ο κ. Λιάνης τόνισε ότι οι εκδηλώσεις είχαν προγραμματιστεί λίγο μετά το πέρας των εκδηλώσεων του 2017 και δεν έχουν καμία σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών. 
Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων: 
«Η κ. Τάχου τορπιλίζει την πρόθεσή μας και μας κατηγορεί για προσχηματική κουβέντα η οποία εκμεταλλεύεται την τρέχουσα πολιτική συγκυρία. Η κυρία Τάχου είναι που πολιτικολογεί και θέλει να εκμεταλλευτεί για πολιτικούς λόγους το γεγονός, με αυτήν την άποψη που πιστεύει ότι έχουμε. Πιστεύω ότι αν γνώριζε το ονόματα δεν θα έγραφε αυτό το κείμενο γιατί αποστομώνουν αυτή τη σκέψη που έκανε…» 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Οργανισμού ο Γιώργος Λίανης τόνισε πως ο προϋπολογισμός, αγγίζει τα 125.000 ευρώ και θα καλυφτεί κατά κύριο λόγο από χορηγίες. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολίασε και εσύ για το θέμα αυτό ......!!!!!!!!

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.