Ένα διήμερο (18-19/08) γεμάτο μπάσκετ και διασκέδαση, βίωσαν μικροί και μεγάλοι, που συμμετείχαν στο τουρνουά 3 x 3, που διοργάνωσε για μια ακόμα χρονιά στον αύλειο χώρο του παλαιού 1ου δημοτικού σχολείου, η τοπική ομάδα του Αίαντα σε συνεργασία με τον Δήμο Αμυνταίου και τη ΔΗΚΕΑ.

Περισσότεροι απο 100 συμμετέχοντες, κυρίως παιδιά, αναμετρήθηκαν στο ήμισυ των κανονικών διαστάσεων του γηπέδου μπάσκετ, σε αγώνες με μια ρακέτα, όπου πέρα από τις αθλητικές τους ικανότητες,  τίμησαν τις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι, της ευγενούς άμιλλας και της ομαδικής προσπάθειας, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των θεατών. Τις αναμετρήσεις διηύθυναν οι  Σταϊος Μιχάλης, Μάρκου Βασιλική και Φωτιάδης Λάζαρος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή επάθλων στους νικητές, από τον αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Νάτση και τον δημοτικό σύμβουλο Αμυνταίου κ. Ευάγγελο Ακριτίδη, για να ακολουθήσουν οι καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες.

Μεγάλοι χορηγοί της αθλητικής διοργάνωσης ήταν το Social Café - Bar, το πλυντήριο αυτοκινήτων του κ. Συρίλα Μιχάλη και το Κτήμα Εν Οίνω - In Vino Estate, των Αφών Τσίπα, που προσέφερε στους συμμετέχοντες ένα ποδήλατο, κατόπιν κλήρωσης.

Στα αξιοσημείωτα του διήμερου τουρνουά, η παρουσία του ΑΣΕΠΑ (Αγροτικός Συνεταιρισμός Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου), που παρουσίασε και διέθεσε στον κόσμο δροσερά φρούτα και χυμούς (κατα κόρον ροδάκινα), προβάλλοντας τα ποιοτικά αγροδιατροφικά προϊόντα της περιοχής και αναδεικνύοντας την υψηλή διατροφική τους αξία.