Το διήμερο 14 και 15 Σεπτεμβρίου ο Βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης παραβρέθηκε στην 83η Δ.Ε.Θ . Ο κ. Βουλευτής παραβρέθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με το Δ.Σ της Δ.Ε.Θ-HELEXPO το πρωί του Σαββάτου και στην επίσκεψη του Προέδρου στα περίπτερα της Δ.Ε.Θ. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας παρακολούθησε την κεντρική ομιλία του κ. Μητσοτάκη στο συνεδριακό κέντρο « Ι. Βελλίδης» .

Με την παρουσία του στη Δ.Ε.Θ, ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε τις τεράστιες διαφορές που χωρίζουν τη Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ και εξήγγειλε το δικό του όραμα για μια σύγχρονη Ελλάδα μέσα από ένα συνεκτικό, ρεαλιστικό και κοστολογημένο σχέδιο για την ανάταξη της χώρας. Από την άλλη μόλις μια εβδομάδα πριν ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε , μέσα στον πανικό του , αποσπασματικά έργα. Η ίδια η στόχευσή είναι εντελώς διαφορετική και την έχουν ήδη καταλάβει οι πολίτες. Οι βασικοί άξονες του σχεδίου που παρουσίασε ο Πρόεδρος μας , περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

• Σταδιακή μείωση των εισφορών για κύρια σύνταξη από 20%, που είναι σήμερα, στο 15%. εντός τετραετίας

• Μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, από 22% που ισχύει σήμερα.

• Σταδιακή κατάργηση, μέχρι το 2021, του τέλους επιτηδεύματος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες

• Μείωση του Φ.Π.Α. στην εστίαση, στο 13% από 24%. Και τελικά στο 11% για όλο το τουριστικό πακέτο της εστίασης και των ξενοδοχείων.

• Μείωση στα επόμενα δύο χρόνια του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, με τρόπο δίκαιο ώστε να ωφεληθούν όλοι και κυρίως η μεσαία τάξη.

• Μείωση του εταιρικού φόρου και του φόρου στα μερίσματα, έτσι ώστε ο πραγματικός φορολογικός συντελεστής που επιβαρύνει τα επιχειρηματικά κέρδη να μειωθεί στο 24%, από 40% που βρίσκεται σήμερα.

• Αναστολή του Φ.Π.Α. στην οικοδομική δραστηριότητα για τρία χρόνια και έκπτωση φόρου ίση με το 40% της δαπάνης που καταβάλλεται για λειτουργική, αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση και συντήρηση των υφιστάμενων κατοικιών.

• Φορολόγηση των αγροτικών συλλογικών σχημάτων με συντελεστή 10%.

Με την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη Δ.Ε.Θ ολοκληρώθηκε ένας κύκλος ενημέρωσης των πολιτών της Βορείου Ελλάδας για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας . Όλο το προηγούμενο διάστημα τόσο ο Πρόεδρος όσο και κλιμάκια υψηλόβαθμων στελεχών του κόμματος στα οποία συμμετείχε ο βουλευτής κ. Αντωνιάδης Γιάννης ως Αναπληρωτής Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης , επισκέφτηκαν όλους τους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης ακόμα και τους πιο απομακρυσμένους οικισμούς , συνομίλησαν με τους κατοίκους και τους ενημέρωσαν για το πρόγραμμα που θα εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία από τη στιγμή που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Ένα πρόγραμμα το οποίο θα βγάλει τη χώρα από το τέλμα και θα φέρει ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας .

Μαζί Μπορούμε !

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ