γράφει η Αικατερίνη Ζιώγα

Πρόσφατα ο κ.Ζάεφ, έκανε δηλώσεις για το δημοψήφισμα των Σκοπιανών για το αν θα δεχτούν να λέγονται ''Βόρεια Μακεδονία ή όχι.

Προσθέτουμε δικές μας διευκρινίσεις:

Η Ελλάδα δια του κ.Τσίπρα, διεκδικεί να μην χρησιμοποιούν οι γείτονες τον όρο "Μακεδονία" για τον αυτοπροσδιορισμό τους,αλλά ότι οι Σκοπιανοί είναι ένα κομμάτι της Μακεδονίας που όρισαν με τη συμφωνία των Πρεσπών να ορίζεται "Βόρεια"Μακεδονία.

Και αυτό το υπέγραψε η Κυβέρνηση, ενώ ο λαός αντιστέκεται, και δικαίως.

Οι Σκοπιανοί από την άλλη υποστηρίζουν ότι θέλουν να ονομάζονται Μακεδόνες κι ότι δικαιώθηκαν με τη Συμφωνία των Πρεσπών,η οποία τους αναγνωρίζει στα χαρτιά ως Βόρεια Μακεδονία,αλλά με την κρυφή επιθυμία να κάνουν υπομονή, γιατί θα κυριαρχήσει παντού ο όρος "Μακεδονία".

Κι απ' ό,τι φάνηκε, ο κ.Ζάεφ είχε τα σχέδιά του, αφού πολύ γρήγορα κατήργησε το "Βόρεια"
και χρησιμοποίησε παντού τον όρο "Μακεδονία".

Ας ευχηθούμε να πλειοψηφήσει το "ΟΧΙ" και να ματαιωθεί αυτή η συμφωνία των Πρεσπών,
την οποία υπέγραψαν δύο ονειροπόλοι πρωθυπουργοί και ιδιαίτερα - αφού για τον δικό μας τα είπαμε σε άλλο άρθρο-, τώρα λέμε για το Ζάεφ, ότι είναι αφερέγγυος και ανιστόρητος,
όπως τον χαρακτήρισε ένας δημοσιογράφος.

Και να προσθέσουμε εμείς ύπουλος και υπόγειος, που έβαλε τρικλοποδιές στο δικό μας πρωθυπουργό με την υπογραφή του στις Πρέσπες,αλλά και θρασύτατος και θερμός υποστηρικτής των συμφερόντων της χώρας του -κάτι που δεν κάνει ο δικός μας- και που το ένα μάτι το έχει στη "Βόρεια Μακεδονία" και το άλλο σε όλη τη Μακεδονία ΜΑΣ.

Μ΄αυτά τα λίγα κλείνουμε απόψε το άρθρο μας, που περιέχει αγωνία, περισσότερη από ποτέ προσευχή, και αγανάκτηση, για την άδικη μεταχείριση της Ελλάδας.

Ο Κύριός μας μάς παραγγέλει βέβαια με το μη''πεποίθατε επ΄άρχοντας', επί υοίς ανθρώπων οις ουκ έστι σωτηρία'', να μη βασιζόμαστε στους ισχυρούς της γης, που η δύναμή τους είναι όσο και των άλλων μπροστά στο Θεό, αλλά σ΄Εκείνον που πέθανε ως ο πιο ανίσχυρος πάνω στο Σταυρό, αλλά αναστήθηκε ως δυνατώτερος από το Διάβολο και της παντοδύναμης αμαρτίας, που κυριαρχούν στον κόσμο.

Και νίκησε και το θάνατο με την ανάστασή Του.

Έτσι ας πούμε κι απόψε το '' έχει ο Θεός''και παιδικά ας προσευχηθούμε για την πατρίδα μας.

Ζιώγα Κατερίνα