γράφει ο Μπάμπης  Θ, Τριανταφυλλίδης 

Τη Φλώρινα επισκέφθηκε κλιμάκιο στελεχών της ΝΔ με επικεφαλής την υπεύθυνη του οικονομικού τομέα της την κα Ντόρα Μπακογιάνη.
Θα περίμενε κανείς ότι η ΝΔ έχει πάρει το μάθημα της στα χρόνια που βρίσκεται στην αντιπολίτευση και βέβαια με την αλλαγή της ηγεσίας της. Θα είχε διδαχτεί από τα λάθη της.

Δυστυχώς δεν πήρε το μάθημα της και δεν μπορεί να απαλλαγεί από τον κακό εαυτό της.

Η οργάνωση της παρουσίας της στη Φλώρινα δείχνει με ποιόν τρόπο θα κυβερνήσει, αν ποτέ γίνει κυβέρνηση. Εξακολουθεί να έχει την ίδια νοοτροπία των προηγούμενων δεκαετιών , εμείς κι εσείς, οι δικοί μας και οι άλλοι.

Και το λέμε αυτό γιατί βλέπουμε οι εσωκομματικές αντιθέσεις να κρατούν καλά στη Φλωριναία ΝΔ, αφού απέκλεισαν την συμμετοχή κορυφαίων στελεχών του όλου της ΝΔ.

Στο πρώτο δελτίο τύπου που μας απέστειλε η ΝΟΔΕ Φλώρινας λείπει η επίσκεψη της κας Μπακογιάννη και του κλιμακίου στον Δήμαρχο Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλο, ο οποίος είναι από τα κορυφαία αυτοδιοικητικά στελέχη της αφού πρωταγωνιστεί σ’ αυτήν μια δεκαετία είτε ως Νομάρχης, είτε ως Δήμαρχος.

Η γκάφα διορθώθηκε με δεύτερο δ.τ. ύστερα από λίγες μέρες και προστέθηκε επίσκεψη στο Δημαρχείο Φλώρινας.

Όμως τα λάθη (;) δεν περιορίζονται σ’ αυτό. Σκέφτηκαν ότι είναι φρόνιμο για τη ΝΔ να μην επισκεφθούν τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Φλώρινας Στέφανο Μπίρο γιατί προφανώς ανήκει σε άλλο πολιτικό χώρο.

Η ιστορία έχει και συνέχεια. Στη σύσκεψη των παραγωγικών φορέων (λέγε με στελέχη της Φλωριναίας ΝΔ) δεν κλήθηκε να συμμετάσχει ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Φλώρινας, ίσως γιατί δεν είναι νεοδημοκράτης. Ποιος άλλος θα μπορούσε να τους ενημερώσει καλύτερα για την ανεργία στην περιοχή μας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αλλά και ποιες είναι οι προτάσεις του για την αντιμετώπιση της ανεργίας;

Σύμφωνα με το ΔΤ της ΝΟΔΕ Φλώρινας στη σύσκεψη των παραγωγικών φορέων συμμετείχαν και οι περιφερειακοί σύμβουλοι που πρόσκεινται στη ΝΔ αλλά δεν κλήθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που ανήκουν σ’ αυτήν.

Το κορυφαίο βέβαια της όλης ιστορίας είναι ότι η σύσκεψη αυτή ήταν κλειστή. Δεν επετράπη ούτε στα ΜΜΕ να την παρακολουθήσουν. Αλήθεια τι φοβήθηκαν; Την δημοσιοποίηση της πραγματικότητας; Φοβούνται το λαό;

Όλα αυτά δείχνουν ότι η ΝΔ δεν μπορεί να απεγκλωβιστεί από τον κακό εαυτό της. Ίσως γι’ αυτό και ο λαός δεν την εμπιστεύεται.

Παρακολουθώντας τις συγκεντρώσεις τριών κορυφαίων στελεχών της ΝΔ στην περιοχή μας, των Αυγενάκη, Χατζηδάκη, Μπακογιάννη, βλέπουμε ότι δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τα 300 άτομα. Κι αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ δεν μπορεί να κεφαλαιοποιήσει τη δυσαρέσκεια των πολιτών από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Τώρα, σε ότι αφορά την ομιλία της κας Μπακογιάννη να επισημάνουμε τις δεσμεύσεις της για την περιοχή μας που είναι:

-Η κατασκευή του κάθετου άξονα Φλώρινα- Αμύνταιο – Πτολεμαΐδα , ο οποίος και θα συνδέσει την ΠΕ Φλώρινας με την Εγνατία οδό , επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

-Η κατασκευή του δρόμου Φλώρινας –Πρεσπών που θα φέρει πιο κοντά την Πρέσπα στη Φλώρινα και θα βοηθήσει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

-Η αναβάθμιση του Πανεπιστημίου της Φλώρινας με την επιστροφή του τμήματος των Βαλκανικών Σπουδών η δημιουργία νέου τμήματος.

-Η θεσμοθέτηση φθηνότερου ρεύματος για τα νοικοκυριά τους αγρότες και τις επιχειρήσεις της περιοχής .

Καλές είναι οι δεσμεύσεις, τις είχαμε και στο παρελθόν, όμως το δικό μας πρόβλημα δεν είναι οι δεσμεύσεις αλλά η υλοποίηση τους.

Θυμόμαστε όλοι ότι όταν μας πήρανε το τμήμα βαλκανικών σπουδών υπουργός παιδείας ήταν ο ομογάλακτος της κ. Αρβανιτόπουλος της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Γιατί δεν παρενέβη τότε αποτελεσματικά; Γιατί να την πιστέψουμε τώρα και να την εμπιστευτούμε αφού δεν έχει αλλάξει πολιτική η ΝΔ;