Ιστορική  πρόκριση στη Γ’ Φάση του ενοποιημένου Κυπέλλου Ελλάδος πέτυχε ο ΕΡΜΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ο οποίος μετά το Καλαμπάκι Δράμας, απέκλεισε και τον πρωταθλητή-κυπελλούχο της ΕΠΣ Λάρισας, Οικονόμο Τσαριτσάνης, επικρατώντας με 2-1 στο ΔΑΚ Αμυνταίου.

Η ομάδα του Κώστα Μαργιορίδη έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα απέναντι στον «νταμπλούχο» ΕΠΣΛ, ενός από τα δυνατότερα ενωσιακά πρωταθλήματα πανελληνίως. Πλέον, η ομάδα του Αμυνταίου θα υποδεχτεί για την τρίτη φάση στο ΔΑΚ Αμυνταίου (ή στο ΔΑΚ Φλώρινας, αν δεν πληροί τις προδιαγραφές το πρώτο) μια ομάδα της Football League (εκ των: Πλατανιάς, Κέρκυρα, Παναχαϊκή, Δόξα Δράμας, ΑΟΧ Κισσαμικός, Τρίκαλα, Απόλλων Πόντου, ΑΕ Καραϊσκάκης, Εργοτέλης, Απόλλων Λάρισας, Αιγινιακός, ΑΕ Σπάρτη, ΝΠΣ Βόλος, Ηρακλής, Αήττητος Σπάτων, Ηρόδοτος.) σε αγώνα νοκ άουτ που οδηγεί στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου θα συμμετέχουν και οι ομάδες της Super League! 
Φέτος καταργήθηκε το κύπελλο ερασιτεχνών και έτσι όλες οι ομάδες συμμετέχουν στο ενοποιημένο Κύπελλο Ελλάδος, με αποτέλεσμα να αγωνιστούν σε αυτή τη φάση για πρώτη φορά, ερασιτεχνικά σωματεία απέναντι σε επαγγελματικές ομάδες (ΠΑΕ)! Οι διαφορές πλέον τεράστιες, τα όνειρα πάντα ανοιχτά…