Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2018

on

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας συνεχίζει την αδιάλειπτη παρουσία του σε Ευρωπαϊκά προγράμματα Εκπαίδευσης προσπαθώντας να διευρύνει τους ορίζοντες και τη δικτύωσή του όχι μόνο σε εθνικό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο αποκτώντας μια ευρωπαϊκή διάσταση.

Η Υποδιευθύντρια του ΣΔΕ Φλώρινας, Χριστίδου Κων/να, εκπροσώπησε το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα κινητικότητας εκπαιδευτικών Erasmus+, χρηματοδοτούμενο από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) στη Φινλανδία με θέμα «Καινοτόμες μέθοδοι διδασκαλίας», από τις 06 έως τις 10 Αυγούστου 2018.

Ο οργανισμός που φιλοξένησε το πρόγραμμα ήταν ο ITC International, ο οποίος εδρεύει στην Πράγα της Τσεχίας. Ο συγκεκριμένος οργανισμός κατέχει μεγάλη εμπειρία σε ευρωπαϊκά προγράμματα και εκπαιδευτικά σεμινάρια, αφού πραγματοποιεί ετησίως πάνω από 40 εκπαιδευτικά προγράμματα για εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές ενηλίκων.

Το σεμινάριο υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, χαρίζοντας στους συμμετέχοντες πλούσιες εμπειρίες καθώς το πρόγραμμα ήταν δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να ξεφεύγει από τα στεγνά όρια ενός θεωρητικού σεμιναρίου και περιλάμβανε καινοτόμες τεχνικές εκπαίδευσης (roll playing, brainstorming, εργασία σε ομάδες κλπ.), εκπαιδευτική επίσκεψη σε σχολείο της Φινλανδίας, καθώς επίσης και ξενάγηση στο Ελσίνκι

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με συναδέλφους από άλλα ευρωπαϊκά κράτη, να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες για χρήσιμες διδακτικές πρακτικές και να συνάψουν πολύτιμες συνεργασίες από τις οποίες μπορούν να λειτουργήσουν σαν πολλαπλασιαστές προς όφελος του σχολείου τους και της εκπαίδευσης γενικότερα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολίασε και εσύ για το θέμα αυτό ......!!!!!!!!

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.