Ημερίδα-συνέδριο για την πραγματική ανάπτυξη της περιοχής μας ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας Σάββας Σαπαλίδης

Το δυνατό χαρτί της μικρομεσαίας επιχείρησης είναι η γνώση και η εμπειρία
Η γνώση για μας είναι το μεγάλο όπλο και πόρος της μικρομεσαίας επιχείρησης, δεν είναι τα κεφάλαια. Το δυνατό χαρτί της μικρομεσαίας επιχείρησης είναι η γνώση και η εμπειρία, τονίστηκε στη συνάντηση των μελών της τοπικής ομοσπονδίας επαγγελματιών βιοτεχνών εμπόρων Φλώρινας, που έγινε στις 3.9.2018 στον Άγιο Παντελεήμονα Αμυνταίου.

Την συνάντηση προκάλεσε ο πρόεδρος της τοπικής ομοσπονδίας Σάββας Σαπαλίδης, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη για την πορεία των προγραμμάτων που τους αφορούν. Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε τόσο από τον πρόεδρο Σάββα Σαπαλίδη όσο και από τον Διευθυντή του ΚΕΚ της πανελλήνιας ομοσπονδίας Βασίλη Σομάδη.

Τονίστηκε ιδιαίτερα η σημασία για την επιχειρηματικότητα το ζήτημα της τεχνικής εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της πολυετούς συνεργασίας περιφέρειας και κέντρου. «Μας ενδιαφέρει και η αρχική επαγγελματική κατάρτιση διότι θεωρούμε ότι είναι το φυτώριο επιχειρηματιών που θα είναι μελλοντικά μέλη της ΓΕΣΕΒΕ», επεσήμανε ο κ. Βασίλης Σομάδης.

Ο πρόεδρος Σάββας Σαπαλίδης αναφέρθηκε στη μεγάλη ανεργία που πλήττει την περιοχή μας που ξεπερνάει το 37% και στους νέους φτάνει στο 80% και πως «μόνο με την επιμόρφωση μπορούν να θωρακιστούν οι συνάδελφοι μας με νέες ιδέες, και γνώση στο πλαίσιο του ανταγωνισμού. Μέσα από τα προγράμματα της ομοσπονδίας πιστεύουμε ότι θα δυναμώσουμε την επιχειρηματικότητα και τις επιχειρήσεις, ώστε οι δράσεις τους να είναι πλήρως εναρμονισμένες με την περιοχή μας».

Ο κ. Σαπαλίδης ανακοίνωσε πως το ΕΒΕ Φλώρινας αμέσως μετά την Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει μια ημερίδα-συνέδριο για την πραγματική ανάπτυξη της περιοχής μας, στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν όλοι οι τοπικοί φορείς.

Στο πλαίσιο της συνάντησης τιμήθηκαν με αναμνηστική πλακέτα η κα Δέσποινα Κοϊμτζίδου και ο κος Τραϊανός Φιλίππου για την σημαντική προσφορά τους στην παρουσία των επιχειρηματιών του ΕΒΕ στην Πάφο της Κύπρου.