Ενωτικός και δημιουργικός ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης με τις προτάσεις του για την δημιουργία πάρκου εθνικής συμφιλίωσης στη Φλώρινα και τοποθέτηση γλυπτών και πινάκων Φλωρινιωτών δημιουργών στην πόλη της Φλώρινας και του Αμυνταίου
Αλλάζει όψη και χαρακτηριστικά η Φλώρινα και αποκτά επιτέλους την ταυτότητα της που είναι «η πόλη των Καλλιτεχνών».

Οι προτάσεις που ανακοίνωσε ο βουλευτής ΝΔ Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης στη συνέντευξη του της 30ής Αυγούστου 2018, αποτελούν τομή στα πολιτιστικά πράγματα της Φλώρινας με τη δημιουργία πάρκου εθνικής συμφιλίωσης στη Φλώρινα και την τοποθέτηση γλυπτών και πινάκων Φλωρινιωτών δημιουργών και του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών στην πόλη της Φλώρινας και του Αμυνταίου.

Ακόμα ο κ. Αντωνιάδης ζήτησε από τον πρύτανη του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας να αποκτήσει σύντομα την ιδιοκτησία των 190 στρεμμάτων που κατέχει σήμερα το «Αριστοτέλειο» για τη δημιουργία εκεί πανεπιστημιούπολης.

Ο κ. Αντωνιάδης επεσήμανε ότι η αξιοποίηση του πολιτισμού μας μπορεί να αποτελέσει το μεγαλύτερο εισόδημα μετά τη ΔΕΗ στην περιοχή μας, να δώσει σημαντική ώθηση στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας, να τονώσει την επιχειρηματικότητα, να βελτιώσει σημαντικά την τοπική οικονομία και να αυξήσει το οικογενειακό εισόδημα.

Οι πόλεις μας Φλώρινα και Αμύνταιο θα αναβαθμιστούν και θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής μας αφού σε διάφορα επίκαιρα σημεία θα τοποθετηθούν έργα Φλωρινιωτών δημιουργών καθώς και του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, θα αξιοποιηθούν νεοκλασικά κτίρια με την δημιουργία σ’ αυτά μόνιμων επισκέψιμων χώρων έκθεσης έργων Φλωρινιωτών ζωγράφων και των πτυχιακών εργασιών φοιτητών της σχολής καλών τεχνών. Οι χώροι αυτοί θα φέρουν τα ονόματα Φλωρινιωτών δημιουργών όπως πχ του Μπέσσα και του Χατζηλάμπρου . Οι εκθέσεις αυτές θα μπορούν να παρουσιάζονται και σε άλλες πόλεις αλλά και το εξωτερικό.

Η Φλώρινα, σύμφωνα με τον κ. Αντωνιάδη δικαιούται να έχει ένα πάρκο εθνικής συμφιλίωσης, γιατί στη «Φλώρινα δόθηκε η τελευταία μάχη και από εδώ έγινε και η αποχώρηση των ανταρτών και του δημοκρατικού στρατού».

Η πρόταση του, θα κατατεθεί στη Βουλή επίσημα όταν θα είναι κυβερνητικός βουλευτής , όπως είπε, και θα ζητήσει «την χρηματοδότηση του από το ελληνικό κοινοβούλιο γιατί αφορά όλους τους Έλληνες και νομίζω ότι οι επετειακές εκδηλώσεις σε Εθνικό επίπεδο θα πρέπει να γίνονται στην Φλώρινα».

Επεσήμανε πως θα χρειαστεί μια έκταση 15-20 στρεμμάτων «μέσα στην οποία θα φιλοξενείται ένα μνημείο Εθνικής συμφιλίωσης το οποίο θα είναι ένα έργο τέχνης και βεβαίως ένα μουσείο το οποίο θα περιλαμβάνει τις δυο πτέρυγες και θα είναι ένα μουσείο ιστορίας αλλά και ένα μουσείο το οποίο θα έχει μέσα εκθέματα ένα για το Δημοκρατικό στρατό και ένα για τον Εθνικό στρατό και εν πάσει περιπτώσει να μπορεί να πληροφορείται ο επισκέπτης τι συνέβη και ιδίοις όμμασι να βλέπει εκείνη την εποχή.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Αναλυτικά στη συνέντευξη του της 30ής Αυγούστου 2018 ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης είπε: