«Η 1η Οκτώβρη είναι αφιερωμένη στους συνανθρώπους μας που διανύουν την Τρίτη Ηλικία. Όπως όλες οι Παγκόσμιες Ημέρες έτσι και η συγκεκριμένη, τιμά τους ηλικιωμένους και συγχρόνως καλεί όλους εμάς να αναγνωρίσουμε την προσφορά τους και να σταθούμε με κατανόηση και σεβασμό απέναντι στις αγωνίες και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες της εποχής μας έχουν πλήξει ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη ομάδα πληθυσμού, για αυτό και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας προσπαθούμε να συμπαραστεκόμαστε στις ανάγκες τους. Εξασφαλίζουμε την ομαλή λειτουργία των ΚΑΠΗ τόσο με τον καλλωπισμό των κτιρίων του Δήμου Αμυνταίου όσο και με την πραγματοποίηση ενημερωτικών ή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων και δράσεων που ενεργοποιούν τους ηλικιωμένους, καθώς θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο να διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα που λαμβάνουν χώρα στον Δήμο μας.

Κλείνοντας, από καρδιάς εύχομαι στους εορτάζοντες χρόνια πολλά, να είστε υγιείς και να συνεχίσετε να αγωνίζεστε για την πρόοδο και την ευημερία της οικογένειας σας αλλά και της κοινωνίας, μεταλαμπαδεύοντας κυρίως στους νέους την πείρα και τη σοφία σας .»