Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018

on

γράφει ο  Σπύρος Α. Ηλιάδης

Πριν πολλά χρόνια ζούσε ένας Παντοδύναμος άντρας, ήταν τόσο δυνατός που τσάκιζε τα σίδερα σαν ξερά φύλλα, σταματούσε τα τρένα και γκρέμιζε βουνά!
Η δύναμη του ήταν γνωστή σε όλη την χώρα δεν μπορούσε κανείς να αναμετρηθεί μαζί του, μια μέρα ένας λεπτοκαμωμένος Γραμματικός τον επισκέφτηκε και του είπε: Εσύ είσαι ο Παντοδύναμος, αν ναι θέλω να αναμετρηθώ μαζί σου.
Ο Παντοδύναμος άντρας έβαλε τα γέλια και του είπε: Πες μου με ποιόν τρόπο θέλεις, αλλά να ξέρεις αν φυσήξω θα σε ρίξω.
Ο Γραμματικός του είπε: Θα φτιάξουμε από μια τσιμεντένια μπάλα ο καθένας, θα είναι τόσο μεγάλη που με δυσκολία θα την σηκώσουμε όποιος την σηκώσει θα είναι και ο νικητής.
Ο Παντοδύναμος έφτιαξε μια μπάλα τόσο μεγάλη και βαριά που όταν ήρθε η ώρα να την σηκώσει δεν τα κατάφερε, υπερεκτίμησε τις ικανότητες του.
Ο Γραμματικός έφτιαξε μια μικρή μπάλα που με σχετική ευκολία την σήκωσε, ο Παντοδύναμος υποκλίθηκε μπροστά του και είπε: Χωρίς μυαλό η δύναμη δεν μετράει, από σήμερα εσύ θα είσαι το μυαλό μου και εγώ η δύναμη σου.-

Κεντρική ιδέα: Η δύναμη είναι άχρηστη χωρίς την εξυπνάδα.

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος Εκδότης
iliadisspiros@hotmail.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολίασε και εσύ για το θέμα αυτό ......!!!!!!!!

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.