Μια ιδιαίτερη φωτογραφία στην στήλη της εβδομαδιαίας εφημερίδος της Φλώρινας "Φωνή της Φλώρινης¨ στην στήλη "Παράθυρο στο παρελθόν" μας φέρνει ο εκδότης Σωτήρης Βόσδου ο οποίος μας θυμίζει την τότε ομάδα της ΓΕΦ που μετέπειτα όπως περιγράφει ήταν πρωταθλητές.

Η ΟΜΑΔΑ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ ΤΗΣ Γ.Ε.Φ. ΤΟ 1982

Το τμήμα ξιφασκίας της Γυμναστικής Ένωσης Φλώρινας ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 1977 και στελεχώθηκε από μαθητές και μαθήτριες των γυμνασίων της πόλης μας. Κάτω από την καθοδήγηση του επί σειρά ετών πρωταθλητή ξιφασκίας Γιάννη Γουσόπουλου και του καθηγητή Φυσικής Αγωγής Γιώργου Ανθόπουλου σε μικρό χρονικό διάστημα ήρθαν οι πρώτες διακρίσεις. Η συνέχεια είναι γνωστή καθώς η πόλη μας έχει αναδείξει πολλούς πρωταθλητές και πρωταθλήτριες, με την Γιάννα Χρήστου να συγκαταλέγεται στους Έλληνες Ολυμπιονίκες.
Το 1982 την ομάδα της ξιφασκίας αποτελούσαν έμπειροι αθλητές, από την γενιά αλλά και νέοι που στην συνέχεια έφεραν στην πόλη και στον σύλλογο πολλά τρόπαια.

Στην αναμνηστική φωτογραφία, στον κλειστό χώρο του παλιού γηπέδου, διακρίνονται:

Πρώτη σειρά: Ελένη Αναστασιάδου, Άννα Ζαχαροπούλου, Φανή Αλεξίου, Μαρία Μπαζοπούλου, Ελένη Κοΐδου, Ξένια Καϊμάρα, Ασπασία Μίσκα και Μιμή Κύρου.
Δεύτερη σειρά: Δημήτριος Σερίδης, Πέτρος Τσώκας, Παναγιώτης Κοΐδης, Γιώργος Ανθόπουλος (προπονητής), Νίκος Καραγιαννόπουλος, Γρηγόρης Κετσετζής, Παύλος Γούναρης.

Τρίτη σειρά από αριστερά: Ευάγγελος Βασιλειάδης, Στέφανος Βασιλειάδης, Παντελής Λουκίδης, Ηλίας Μπούσιος, Βασίλης Κοσμίδης, Γιώργος Ζαχαρόπουλος, Αθανάσιος Καϊμάρας.